BUMBAROV LET
Počeo prvi festival umjetnika-kreativaca
Manager.ba/Tuzlarije.net 07 kolovoza, 2018

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Modrački mornari” iz Šerića, u periodu od 7. do 10. kolovoza održava se Prvi festival umjetnika – kreativaca pod nazivom Forest fest – Bumbarov let.

Festival je započeo danas na prekrasnom izletištu Drenik kod Živinica. Cilj projekta je da se mladi upoznaju s prirodom i onim što nam priroda daje, kao i da se inspiriraju u umjetnosti i kreativnosti.

Prva dva dana festivala realiziramo na ovoj lokaciji, a započeli smo s radionicama za najmlađe od 10 do 15 godina. Radi se o kreativnim radionicama na kojima djeca crtaju, a sve to prate i naši predavači. Prva radionica je bila s umjetnikom Emirom Nišićem, a drugu će voditi planinar Kenan Muslić. Mališani su naučili kako se postavljaju šatori i kako se pravi logorska vatra. Profesorica Jasmina Kamberović će na kraju dana održati radionicu o korisnom bilju - kazala je Sanela Čičkušić, koordinatorica projekta.

Druga dva dana festivala, 9. i 10. august rezervirana su za umjetnički program.

Na našem poznatom izletištu "Rijeka" u Šerićima biće održani razni performansi i radionice za sudionike. Također, zanimljivo je napomenuti da planiramo izraditi drveni paviljon, a svakako sve sadržaje pratit će ugodno druženje. U večernjim satima planiramo i logorske vatre, kazala je Čičkušić.

Zadnjeg dana festivala biće organizirana prodajna izložba i rock veče s muzičarima.

Partneri ovog projekta su Fondacija tuzlanske zajednica i CISP Tuzla.