PREMIJERNO U BiH
Najnoviji SMART kapp uređaj koji pomjera granice u edukaciji bit će predstavljen na Sajmu knjige u Sarajevu
Manager.ba BiH 16 travnja, 2018

Domaća informatička kompanija IMTEC d.o.o. predstavit će prvi put na bosanskohercegovačkom tržištu najnoviji SMART kapp uređaj koji gotovo na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama. Ova svojevrsna elektronska piši – briši tabla koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača, u Bosni i Hercegovini bit će premijerno predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu. 

SMART kapp je odlično rješenje za timove koji su dislocirani ili imaju potrebu za konstantnim dijeljenjem ideja ili «brain stormingom». Da bi spriječili gubljenje ideja i imali mogućnost hroničnog praćenja nastajanja istih, SMART kapp pruža opciju snaphot kao izvrsno rješenje za čuvanje ideja.

Sadržaje na SMART kapp™ bijeloj tabli mogu vidjeti svi koji su uključeni u rad uređaja od bilo kuda. Glatke je površine i dolazi u dvije dimenzije, 42” u portretu i 84” u landscape varijanti. Za instalaciju je potreban samo kabal koji se priključuje u struju. Ono što je izdvaja od obične table jeste mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača. Sve napisano na SMART kappu se automatski može snimiti snapshotom na uređaje korisnika, ili u Google Driveu, Dropboxu, kako bi uvijek imali pristup sadržaju ili preko USB stika. Mogućnost snimanja sadržaja studentima omogućava veću interakciju u nastavi, jer se sve bilješke automatski snimaju na njihov uređaj. Ne postoji više strah da studenti neće stići sve zapisati na predavanju, ili dobijanje različitih bilješki od različitih osoba. Ono što će obradovati korisnike SMART-a jeste da SMART Notebook podržava SMART kapp. Sadržaj iz SMART kapp-a se može otvoriti i u SMART Notebooku. Za pisanje po tabli dovoljan je obični marker za tablu, a sadržaj se briše magnetnom spužvom koja dolazi uz tablu.

Lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. predstavit će se na ovogodišnjem 30. po redu Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu sa najnovijim tehnologijama koje se koriste u edukacijama. Pod motom «znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu», IMTEC će od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito. Posebna konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena najnovija dostignuća tehnoloških divova SMART i NEC uz prisustvo predstavnika ovih kompanija, a čiji je IMTEC ovlašteni distributer, održat će se zadnjeg dana Sajma, 23. aprila u 13,00 sati. 

Na posebno dizajniranom štandu, u jednom otvorenom i na momente zabavnom nastupu, IMTEC  će demonstrirat za vrijeme Sajma svim posjetiocima mogućnosti naprednih tehnologija. Između ostalog, predviđeni su kvizovi za djecu iz škola i mekteba, prezentacije za nastavnike i profesore, pokazi i simulacije za ljude iz svijeta biznisa. Osigurane su i nagrade za posjetioce, a vjerujemo da ćemo biti zanimljivi pogotovo djeci sa provjerama znanja na zabavan način a koje smo pripremili za sve uzraste, navodi se u saooćenju ove kompanije. 

Osim SMART kapp-a bit će predstavljeni SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U, a moguća su i iznenađenja sa pojavljivanjem nekih od uređaja koji će biti prvi put predstavljeni u Bosni i Hercegovini. 

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce