BRČKO
Manifestacija “Njemačka u Bosni i Hercegovini” održana u Brčkom
Manager.ba/Fena BiH 13 lipnja, 2018

U organizaciji predstavništva njemačke privrede u BiH i uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH u utorak je održana manifestacija “Njemačka u Bosni i Hercegovini” u Omladinskom centru u Brčkom.

Osim bosanskohercegovačkih firmi i organizacija, ovaj događaj okupio je veliki broj njemačkih organizacija, institucija i firmi s ciljem predstavljanja njihovog angažmana i rada u BiH.

Tako su se posjetitelji imali priliku upoznati s radom organizacija kao što su Goethe Institut, GIZ (Društvo za međunarodnu suradnju), Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD) i mnogim drugima.

Među izlagačima su se također našli i poznati njemački brendovi Audi, Volkswagen, Beuer, kao i Njemački centar za robotiku.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u svom je obraćanju prisutnima rekao kako od ovog događaja očekuje da će njemački privrednici Brčko distrikt prepoznati kao sredinu pogodnu za ulaganja.

Ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann na otvorenju manifestacije navela je da cilj Njemačke nije samo propagirati njemačke proizvode u BiH, nego i da se pokaže koliko Njemačka podržava BiH na putu u Europsku uniju.

 

Povezani članci

1

2