STAZA SLAVNIH
Koliko košta zvijezda na holivudskoj Stazi slavnih?
Manager.ba/Bankar.me Svijet 21 kolovoza, 2018
unsplash.com
Izvor fotografije:
unsplash.com

Francuski kompozitor i pjevač Charles Aznavour platio je 40 tisuća dolara svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Los Angelesu, prenose svjetski mediji.

Slučaj slavnog šansonijera nije presedan već je riječ o uobičajnoj proceduri – slavna ličnost koja pretendira na „dio trotoara“ mora iza sebe da ima bogate sponzore.

Holivudska trgovačka komora (Hollywood Chamber of Commerce) svake godine predlaže dvadesetak ličnosti za dobivanje zvijezde na Bulevaru slavnih.

Ugovorom se slavna ličnost obvezuje da će lično prisustvovati svečanosti otkrivanja zvijezde i da će pet godina biti dostupna za organiziranje te svečanosti.

Uplate od 40 tisuća dolara se prebacuju Holivudskom povijesnom fondu koji brine o organizaciji događaja na Bulevaru slavnih.

Ako netko želi imati zvijezdu na Bulevaru slavnih, mora najmanje pet godina biti popularan i aktivan u glazbenoj, filmskoj industriji ili TV industriji.

Od svih zvijezda koje se trenutno nalaze na stazi slavnih, skoro polovina, njih 47 posto pripada kategoriji filma, 24 posto televiziji, tek 17 posto glazbi…

Postoje i specijalne zvijezde kojima se izražava zahvalnost korporativnim entitetima, organizacijima i drugim ljudima, ali one nisu dio staze slavnih već se nalaze na privatnom vlasništvu.

Astronauti koji su išli na Mjesec, Neil Armstrong, Edwin Aldrin i Michael Collins imaju svoje posebne zvijezde na Bulevaru slavnih.

 

Neki slavni umjetnici imaju svoje zvijezde u više kategorija

 

Gene Autry je jedini umjetnik koji ima zvijezdu u svih pet kategorija.

Bob Hope, Mikey Roony, Roy Rogers i Tony Martin imaju zvijezdu u četiri kategorije, a čak 33 njih ima zvijezdu u tri kategorije.

Među njima su Frank Sinatra, Dean Martin, Danny Kaye i mnogi drugi.

Među fiktivnim ličnostima koje su dobili zvijezdu na stazi slavnih su Mikey Mouse, Duško Dugouško, Paja Patak…

Video
CRNI PONEDJELJAK
Najveći pad jednogodišnjeg tržišta u povijesti (1987.)
DOKUMENTARNI SERIJAL
"OUR PLANET": Coming Spring 2019.
JIM KWIK
Zašto samo 1% ljudi uspijeva u onome što zamisli?