MOSTAR
Gadžić razriješen dužnosti direktora Aluminija, zamijenio ga Pandža
Manager.ba/Biznisinfo.ba BiH 25 lipnja, 2018

Mario Gadžić razriješen je u ponedjeljak s dužnosti direktora Aluminija d. d. Mostar, a na tom mjestu, najdulje na razdoblje od šest mjeseci, zamijenit će ga član Uprave tog društva Dražen Pandža, potvrdio je predsjednik Nadzornog odbora te kompanije Dalibor Miloš.

On je na konferenciji za medije u ponedjeljak u Mostaru kazao kako su već dulje vrijeme nezadovoljni Gadžićevim radom što je, kako je kazao, i dovelo do štrajka u ovom poduzeću, te potvrdio kako je dobio e-mail od Pandže i predsjednika Nezavisnog sindikata Romea Biokšića u kojima se spominju nezakonite radnje.

”Nadzorni odbor naložio je tajniku Društva da sve informacije, uključujući e-mail korespondenciju zaprimljenu od strane izvršnog direktora Dražena Pandže, predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenika Romea Biokšića, Izvješće Nadzornom odboru s saznanjima o iznudi novca za zaposlenje u Aluminiju zaprimljenu od strane direktora Maria Gadžića, kao i šest USB stickova koji su dostavljeni na sjednici Nadzornog odbora dana 22. juna 2018. godine dostavi nadležnom MUP-u kako bi se utvrdila osnovanost za pokretanje mogućeg kaznenog postupka”, navodi se u zaključku Nadzornog odbora.

Također je naloženo da se ”nadležnom MUP-u dostavi i sva dokumentacija vezana za predmet i događanja koja se tiču otkaza Samiru Aniću”.

Gadžić je ranije obavijestio javnost o postojanju snimke na kojoj se od jedne osobe traži novac za posao u Aluminiju.

On je na tiskovnoj konferenciji u petak ustvrdio kako je iznudu provodio predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenika (NSZ) Aluminija Romeo Biokšić što je, po njegovim riječima, tajno snimljeno na audio snimci.

Miloš je novinarima potvrdio kako su u Nadzornom odboru donijeli zaključak da se svi dokazi o nezakonitim radnjama proslijede MUP-u te da su to učinili prije nego što je Gadžić progovorio o tome.

Novoimenovani v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža je komentirajući dugove poduzeća od 350 milijuna maraka, rekao kako će uključiti sve kapacitete kako bi se poboljšalo stanje u društvu i da će zajedno s radnicima pokušati održati poslovanje firme.

– Prvo ćemo obaviti razgovore s našim ključnim dobavljačima i kupcima… Objasnit ćemo da situacija nije dramatična i da nastavljamo s proizvodnjom. Također, garantiramo kupcima da će njihova roba biti isporučena, a našim dobavljačima nastavit ćemo plaćati intenzitetom kojim trenutno možemo – poručio je Pandža.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo