KOMPANIJE
Argeta BiH prošle godine izvezla robe u vrijednosti 33,8 miliona KM
Manager.ba/Klix.ba BiH 04 srpnja, 2018

Kompanija Argeta BiH prošle godine izvezla je svoje proizvode u vrijednosti 33.800.000 KM na tržišta Albanije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a poseban značaj ovoj brojci daje činjenica da se u proizvodnji koristi više od 90 posto domaćih sirovina.

Pored rasta proizvodnje te izvoza, Argeta BiH ima namjeru i dalje ulagati u najvažniji resurs, svoje uposlenike, putem educiranja i zapošljavanja novih kadrova koje će pratiti inovacije u proizvodnim pogonima.

Uz značajne poslovne rezultate, podršku domaćoj privredi Argeta pruža i kroz kampanju Kupujmo i koristimo domaće.

"Izuzetno nas raduje mogućnost saradnje na jednom ovakvom projektu, jer je bitno da pored kvalitete naših proizvoda sa domaćim potrošačima ostvarimo i kvalitetnu komunikaciju. Prema našem mišljenju, ukazivanje na značaj kupovine domaćih proizvoda ima prvorazredni značaj. Našim sugrađanima želimo ukazati da od jake domaće privrede korist ima cijela Bosna i Hercegovina", istakla je Mirsada Kadribašić, Senior Brand Building Manager u Argeti BiH.

Od svog dolaska u Bosnu i Hercegovinu 2006. godine ovaj veliki brend koji se nalazi u sastavu Atlantic Grupe, kroz niz različitih projekata uključio se u lokalnu zajednicu svojim društveno odgovornim ponašanjem. Brojni sportski, humanitarni i obrazovni projekti uspješno su provedeni zahvaljujući spremnosti Argetinih uposlenika i uprave da pruže podršku lokalnoj zajednici, što je praksa koja će se nastaviti i u budućnosti.

Argeta je sa svojom fabrikom u Hadžićima, koja proizvodi za domaće ali i niz inostranih tržišta postala značajan bosanskohercegovački privredni subjekt, sa 173 uposlenika, kojima su se od nedavno pridružili i 20 novih kolega.

I na kraju, ali ne manje bitno, Argeta BiH uvijek se trudi biti maksimalno transparentna prema svojim potrošačima, koji su dobrodošli u proizvodne pogone u kojima se na licu mjesta mogu uvjeriti u najviše standarde kvalitete i proizvodnje, te im je stoga uvijek otvoren poziv za posjetu kojom će obradovati svoje domaćine.

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo