RAZVOJ IT SEKTORA
APH i Bit Alijansa potpisale Memorandum o suradnji
Manager.ba BiH 17 studenog, 2018

U četvrtak, 15. listopada 2018. godine u Mostaru je potpisan Memorandum o suradnji između Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) i Bit Alijanse.

Memorandum su potpisali Damir Vidačak, predsjednik APH i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

Potpisivanjem memoranduma, ove dvije organizacije su potvrdile svoju buduću suradnju, te će u narednom razdoblju aktivno raditi na jačanju i razvoju informacijskog društva, kao i poslovnog okruženja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, ali i u cijeloj BiH.

Misija APH je osnaživanje tvrtki u ostvarenju njihovog punog potencijala, poticanje stvaranja povoljnog okruženja za gospodarski razvoj i stvaranje snažne umrežene zajednice gospodarstvenika.

 

 

“Kroz različite aktivnosti našim članicama donosimo sve relevantne informacije za njihovo poslovanje i sklapanjem ovakvih suradnji pridonosimo budućim odlukama u stvaranju pravog IT kadra za bolje poslovanje. APH se potpisavanjem ovog memoranduma obvezala da će biti dio aktivnosti stvaranja novog sustava obrazovanja u IT sektoru zajedno s Bit Alijansom" - kazala je Helena – Jelena Lončar, menadžer Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Bit Alijansa je krovno udruženje 51 IT kompanije koje djeluju u Bosni i Hercegovini.

Kompanije-članice trenutno zapošljavaju više od 2200 zaposlenika. 

Jedan od ciljeva koje Bit Alijansa nastoji realizirati jeste da se umanji deficit kvalificiranog radnog kadra, te da se obrazuju stručnjaci u IT sektoru.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo