SARAJEVO
7. MSCommunity BiH konferencija očekuje nas u rujnu
Manager.ba/Poslovne novine 31 srpnja, 2018

Sedma po redu MSCommunity BiH konferencija ove godine održava se 14. rujna pod sloganom //unITed.

Konferencija koja je uz MSNetwork, jedan od najznačajnih IT događaja u BiH, ove će se godine kroz niz predavanja baviti globalno aktualnim tehnološkim temama iz Microsoftovih ali i drugih ekosistema.

Ključne teme konferencije bit će cloud infrastruktura, razvoj softvera, umjetna inteligencija i Internet of Things (IoT).

Konferencija se i ove godine održava u hotelu Hills u Sarajevu.

Uz podršku Microsofta BiH i partnerskih kompanija, 7. MSCommunity BiH konferenciju organizira MS Community BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u Sarajevu, Banjoj Luci, Bijeljini, Tuzli, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava između Microsoft orijentiranih korisnika, administratora, inženjera, programera i partnera u BiH, kao i svih IT entuzijasta.

Udruženje aktivno djeluje već više od 10 godina i do sada je organiziralo brojne prezentacije, edukacije i događaje, uz kontinuiranu podršku Microsofta BiH kao i brojnih IT kompanija iz BiH.

Konferencija je u proteklih šest godina sa aspekta učesnika, dostupnih predavanja i predavača višestruko narasla i postala prepoznatljiv brend i događaj.

Od svog prvog izdanja, cilj konferencije je da na jednom mjestu okupi najbolje predavače i IT rješenja iz cijele regije, dokazane profesionalce i MVP-ove, koji su u mogućnosti da prezentiraju aktualan i zanimljiv sadržaj za učesnike konferencije, te da se kroz druženje sa predavačima, organizatorima, partnerima konferencije i samim učesnicima omogući razmjena znanja i iskustava.

Ovaj događaj redovito okuplja kako IT entuzijaste, tako i ljude koji se profesionalno bave IT-om.

Također, poseban prostor biti će ostavljen i sponzorima, koji će imati priliku da prezentiraju svoja rješenja i tako povećaju vidljivost svoje kompanije, a konferenciju su ove godine podržale i Poslovne novine.

Tagovi: