"ZNANJE BEZ GRANICA"
5. Gospodarski forum općine Žepče
Manager.ba 25 rujna, 2018
Izvor fotografije:
Gospodarski forum općine Žepče

Peti Gospodarski forum općine Žepče, u organizaciji Razvojne agencije Žepče, uz pokroviteljstvo Općine Žepče, održat će se u četvrtak, 11. listopada 2018. godine s početkom u 12:00 sati u restoranu "California" Brankovići Žepče.

Tema ovogodišnjeg foruma je „Znanje bez granica“ i bavit će se pitanjima prijenosa znanja iz dijaspore u svrhu ekonomskog razvoja, pitanjima uloge centara za kompetencije u razvoju gospodarstva i procesu pametne specijalizacije, te potrebi reforme srednjeg obrazovanja u skladu sa tržištem rada.

Bit će prezentirani i primjeri dobre prakse iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore i Srbije u oblasti obrazovanja kadrova za potrebe gospodarstva.

O ovim temama govorit će eminentni stručnjaci iz oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja kao i predstavnici međunarodnih, regionalnih i domaćih razvojnih institucija, obrazovnih ustanova, znanstvenih institucija, javnog i privatnog sektora, predstavnici dijaspore BiH.

Očekuje se oko 150 sudionika.

Ranije istog dana, s početkom u 9:00 sati, bit će upriličeno i svečano otvaranje Centra za poslovne kompetencije Žepče koji je uspostavljen u sklopu projekta „Unaprjeđenje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“ – competenceNET, a financiran u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Projekt competenceNET implementira Razvojna agencija Žepče u svojstvu vodećeg partnera sa partnerima Općina Stari Jankovci (RH), Unija poslodavaca Crne Gore (MNE) i Općina Tovarnik (RH).

Trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupan proračun je 670.619,24 EUR, od čega EU financira 85%, dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.