poduzetnici

Nude nam se novi ugovori ali ne možemo ih prihvatiti zbog radne snage

Mi produzetnici osjećamo "kineski efekt", a to je da se europske firme vraćaju iz Kine, a također dolaze i firme iz Turske zbog negativne političke situacije. Time nam se otvara veća mogućnost za dobivanje ugovora, ali mi te ugovore jednostavno ne možemo uzimati. 

Hrvatski

U Skoplju održana osnivačka skupština "Makedonsko-bh. poslovnog kluba"

Osnivačka skupština Makedonsko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba, čije je osnivanje inicijativa Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji, održana je jučer u Skoplju.

Osnivačkoj skupštini Udruženja nazočila je veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić, kao i počasna konzulica BiH u Republici Makedoniji sa sjedištem u Bitoli Biljana Damjanovska Jančevska.

Hrvatski

Grad Zenica dobiva centar za poduzetnike i investitore

Grad Zenica dobit će Centar za poduzetnike i investitore – BUSINESS POINT ZENICA, koji će svečano biti otvoren 25. listopada 2018. godine. 

Centar će se baviti širokim sprektrom aktivnosti - od pružanja informacija privrednicima o registraciji, izdavanju suglasnosti, cijenama usluga, preko povezivanja poduzetnika sa službama u gradu i pružateljima usluga do poslovnog umrežavanja, suradnje s dijasporom, edukacija, poticaja, uključujući i start-upe. 

Hrvatski

Asocijacija poduzetnika Hercegovine u novom web ruhu

Asocijacija poduzetnika Hercegovine početkom ovog ljeta najavila je niz pozitivnih promjena koje je proteklih mjeseci uspješno i realizirala.   

- Ovo jesenje vrijeme nam daje priliku da započnemo dan s novim i boljim izgledom, poručuju iz APH. 

Aktivnosti i novosti asocijacije poduzetnika Hercegovine od sada možete pratiti na novoj web stranici www.ap-herc.ba .

Hrvatski

Biznis inkubator iz Travnika dobio prve poduzetnike

Biznis inkubator “BeeZone”u Travniku dobio je svoje prve poduzetnike, a uskoro i prva startup poduzeća.

Od ukupno 11 predstavljenih poslovnih ideja, koje su polaznici BeeZone Startup akademije razvijali tokom dva mjeseca, njih pet je prošlo u sljedeću fazu projekta, u kojoj će biti podržani u osnivanju startup poduzeća.

Biznis ideje, koje je stručno povjerenstvo ocijenilo kao najinovativnije i s najviše potencijala za uspjeh na tržištu su:

Hrvatski

U Banja Luci ove godine registrirano 275 novih preduzetnika

Odjeljenje za privredu u banjalučkoj Gradskoj upravi je od 1. januara do 31. maja izdalo 275 odobrenja za rad samostalnih preduzetnika, od kojih najviše 85 u ugostiteljstvu, dok je prestanak rada utvrđen za 210 samostalnih preduzetnika.

U istom periodu prošle godine izdato je 284 odobrenja za rad samostalnih preduzetnika, dok je prestanak obavljanja djelatnosti utvrđen za 191 samostalnog preduzetnika.

Hrvatski

Švedski poduzetnici regije Örebro u turističko-poslovnoj posjeti Hercegovini

Četverodnevni, turističko-poslovni posjet Hercegovini okupio je tridesetak poduzetnika iz švedske regije Örebro, koji su period od 02. do 06. lipnja 2018. godine spojili kao ugodno s korisnim. Mreža poduzetnika okupljenih u Business Match ovih dana boravi u posjetu hercegovačkim kulturno-povijesnim znamenitostima, ali i razmotra mogućnosti i potencijale poslovne suradnje s bh. poduzetnicima. 

Hrvatski

Gospodarska Komora Grada Mostara - Udruga poduzetnika postaje Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH)

U srijedu 30. svibnja/maja 2018. godine u Tehnološkom park INTERA u Mostaru održana je izvještajno-izborna Skupština članica Gospodarske/Privredne Komore Grada Mostara - Udruga poduzetnika. Obzirom na dugoočekivane promjene imena i Statuta Komore, u srijedu je po zadnji put održana Skupština pod nazivom Gospodarska/Privredna Komora Grada Mostara - Udruga poduzetnika.

Hrvatski

Usavršavanje u europskim kompanijama za mlade poduzetnike

Ukoliko ste upravo započeli posao ili to namjeravate učiniti uskoro, postoji mogućnost da učestvujete u Erasmus programu prekogranične razmjene mladih preduzetnika.

Erasmus za mlade preduzetnike je program prekogranične razmjene koji daje novim ili potencijalnim preduzetnicima priliku da uče od iskusnih preduzetnika koji upravljaju preduzećima u drugim zemljama učesnicama u programu.

Hrvatski