poduzetnici

TEŠANJSKI RECEPT: Kako zaraditi prvi milijun u 15 točaka?

Na koji način ostvariti američki san, a da se ne ode u Ameriku?

Hajrudin REDŽOVIĆ podsjeća na 15 manje poznatih činjenica kojih još nema u literaturi, niti na Wikipediji. 

Kada dolazite u Tešanj, morate znati gdje ste došli. Tešanjski kodeks lijepog ponašanja najkraći je na svijetu i sadrži samo jednu rečenicu: (U Rimu se ponašaj kao Rimljanin) U Tešnju se ponašaj kao – biznismen!

Hrvatski

LUX BUSINESS BAR: Moderan kutak za poslovne sastanke, osvježenje i zabavu

Već je nadaleko poznata priča o INTERI u Mostaru i svim uspješnim projektima koji proizlaze iz ovog tehnološkog parka.

Uskoro, ovo će mjesto biti bogatije za još jedan popularni kutak, a to je LUX Business Bar, koji 30. studenog ove godine svečano otvara svoja vrata.

O čemu je točno riječ, za Manager.ba govori business manager Kristian Marić. 

Hrvatski

U Skoplju održana osnivačka skupština "Makedonsko-bh. poslovnog kluba"

Osnivačka skupština Makedonsko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba, čije je osnivanje inicijativa Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji, održana je jučer u Skoplju.

Osnivačkoj skupštini Udruženja nazočila je veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić, kao i počasna konzulica BiH u Republici Makedoniji sa sjedištem u Bitoli Biljana Damjanovska Jančevska.

Hrvatski

Grad Zenica dobiva centar za poduzetnike i investitore

Grad Zenica dobit će Centar za poduzetnike i investitore – BUSINESS POINT ZENICA, koji će svečano biti otvoren 25. listopada 2018. godine. 

Centar će se baviti širokim sprektrom aktivnosti - od pružanja informacija privrednicima o registraciji, izdavanju suglasnosti, cijenama usluga, preko povezivanja poduzetnika sa službama u gradu i pružateljima usluga do poslovnog umrežavanja, suradnje s dijasporom, edukacija, poticaja, uključujući i start-upe. 

Hrvatski

Asocijacija poduzetnika Hercegovine u novom web ruhu

Asocijacija poduzetnika Hercegovine početkom ovog ljeta najavila je niz pozitivnih promjena koje je proteklih mjeseci uspješno i realizirala.   

- Ovo jesenje vrijeme nam daje priliku da započnemo dan s novim i boljim izgledom, poručuju iz APH. 

Aktivnosti i novosti asocijacije poduzetnika Hercegovine od sada možete pratiti na novoj web stranici www.ap-herc.ba .

Hrvatski

Biznis inkubator iz Travnika dobio prve poduzetnike

Biznis inkubator “BeeZone”u Travniku dobio je svoje prve poduzetnike, a uskoro i prva startup poduzeća.

Od ukupno 11 predstavljenih poslovnih ideja, koje su polaznici BeeZone Startup akademije razvijali tokom dva mjeseca, njih pet je prošlo u sljedeću fazu projekta, u kojoj će biti podržani u osnivanju startup poduzeća.

Biznis ideje, koje je stručno povjerenstvo ocijenilo kao najinovativnije i s najviše potencijala za uspjeh na tržištu su:

Hrvatski

U Banja Luci ove godine registrirano 275 novih preduzetnika

Odjeljenje za privredu u banjalučkoj Gradskoj upravi je od 1. januara do 31. maja izdalo 275 odobrenja za rad samostalnih preduzetnika, od kojih najviše 85 u ugostiteljstvu, dok je prestanak rada utvrđen za 210 samostalnih preduzetnika.

U istom periodu prošle godine izdato je 284 odobrenja za rad samostalnih preduzetnika, dok je prestanak obavljanja djelatnosti utvrđen za 191 samostalnog preduzetnika.

Hrvatski

Švedski poduzetnici regije Örebro u turističko-poslovnoj posjeti Hercegovini

Četverodnevni, turističko-poslovni posjet Hercegovini okupio je tridesetak poduzetnika iz švedske regije Örebro, koji su period od 02. do 06. lipnja 2018. godine spojili kao ugodno s korisnim. Mreža poduzetnika okupljenih u Business Match ovih dana boravi u posjetu hercegovačkim kulturno-povijesnim znamenitostima, ali i razmotra mogućnosti i potencijale poslovne suradnje s bh. poduzetnicima. 

Hrvatski