Mostar

1.000 posjeta edukativnom super vozilu E-transformer!

U sklopu projekta Recikliran uređaj je spašen resurs, kojeg provodi ZEOS eko-sistem d.o.o. na području Općina Ilijaš, Konjic, Jablanica i Grada Mostara, u periodu od 5. do 7.11.2018. godine organizirana je posjeta edukativnog super vozila E-transformer. Učešće u posjeti je imalo 19 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola, zajedno sa građanima koji su došli posjetiti vozilo, a ukupan broj posjeta prelazi 1.000.

Hrvatski

Mostar drugi najskuplji bh. grad za život

Kalkulator troškova života “Expatistan” među velik broj svjetskih gradova uvrstio je i nekoliko bosanskohercegovačkih. Riječ je o Sarajevu, Bihaću, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Zenici.

 

Mostar - Banja Luka

 

Kad usporedimo bh. gradove, prema podacima navedenog kalkulatora, najskuplji život je u Sarajevu, slijedi Mostar, potom Tuzla, glavni grad Republike Srpske je po skupoći življenja tek na četvrtom mjestu, dok je život u Zenici najjeftiniji.

Hrvatski

Dvije elektrotehničke škole u Mostaru u novom "kompjuterskom" ruhu

U okviru projekta “Jačanje kapaciteta sistema srednjeg stručnog obrazovanja HNK kroz provođenje prakse u oblastima obrade metala, turizma i ugostiteljstva”, provedenog kroz program “PrilikaPlus”, a pod pokroviteljstvom Vlade Švicarske, dodatnom kompjuterskom opremom opremljene su dvije elektrotehničke škole u Mostaru.

Riječ je o Srednjoj elektrotehničkoj školi Ruđera Boškovića i Srednjoj elektrotehničkoj školi Mostar.

Hrvatski

"Sfera" u Mostaru okupila oko 400 sudionika iz Hrvatske, Srbije i BiH

U Mostaru je danas otvorena dvodnevna konferencija "Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove" na kojoj će se govoriti o tehnološkim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sustava izrade krovova, suvremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sustavima, sigurnosnim sustavima, recikliranim materijalima, održivom gradnjom, obnovljenim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, te legislativama i propisima.

Hrvatski

SIGURNOST NA RADNOM MJESTU: Delta Plus - osobna zaštitna oprema

Zaštita na radu ima jednu od najvažnijih uloga u suvremenom poslovanju.

Svaki poslodavac, upoznat s detaljima proizvodnoga procesa, svjestan je da samo kvalitetan sustav zaštite na radu osigurava da taj proces bude neprekidan i kvalitetan, a radnici zadovoljni i sigurni.

U procesu stvaranja ovog sustava iznimno je bitno imati stabilnog i stručnog partnera.

Hrvatski

Mario iz Mostara studij enologije odlučio nastaviti u Bordeauxu

Mario (22) je iz Mostara i bivši je učenik dvojezičnog frankofonog razreda Gimnazije Mostar.

Trenutno je na trećoj godini Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a master studij iz enologije odlučio je nastaviti u Bordeauxu, prijestolnici vina.

 

Studirat ćete enologiju, odakle interes za ovo područje?

 

Kao dijete, često sam boravio u kući na selu.

I dalje se volim tamo vraćati i baviti se pomalo vrtlarstvom.

Hrvatski

Podrška Asocijacije poduzetnika Hercegovine Aluminiju d.d. Mostar

Uzimajući u obzir važnost trenutka u vezi sa stanjem poslovanja Aluminija d.d. Mostar, Asocijacija poduzetnika Hercegovine, čija je Aluminij članica, želi se pridružiti svima koji opravdano zahtijevaju od Vlade Federacije BiH, kao najvećega pojedinačnoga dioničara mostarske tvornice aluminija, da krajnje ozbiljno shvati iznimno teško stanje u kojemu se nalazi mostarski Aluminij i da žurno započne rješavati pitanja na koja izravno može utjecati. 

Hrvatski