Mostar

Priča o Petru Krešimiru iz Mostara

U BiH živi više od tisuću osoba s Downovim sindromom, međutim neznatan broj njih je zaposlen. “Power” je naziv projekta koji je osobama s invaliditetom pružio priliku za posao i da pokažu društvu koliko mogu biti korisni.
Njih 11 radi svoj pripravnički rad na području Mostara i Sarajeva u različitim poduzećima, ustanovama i organizacijama, piše N1.

U 8 sati započinje Petrov radni dan. Svako jutro s uzbuđenjem i radošću ide ka svom radnom mjestu.

Hrvatski

Imenovan novi saziv Nadzornog odbora Društva

Na današnjoj, redovitoj Skupštini dioničara Aluminija d.d. Mostar, održanoj pod predsjedanjem Marinka Bošnjaka koji je zastupao interese dioničkoga paketa Vlade FBiH, Aluminijevi su dioničari, zbog isteka mandata, razriješili dužnosti svih sedam članova Nadzornog odbora Društva, imenovavši u to tijelo, u ime državnoga kapitala FBiH dr. sc. Zdenka Klepića, Igora Planinića i Vedrana Smiljanića, u ime Vlade RH Ilu Bakovića te u ime malih dioničara Željka Damjanovića, Željka Filipovića i Samira Anića.

 

Hrvatski

Prva ljetna škola prava stiže u Mostar

Magdalena Vučina studentica je četvrte godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te ujedno i predsjednica Else Mostar.

Članica je Else od 2015. godine te je prošle godine obnašala funkciju potpredsjednice za akademske aktivnosti, dok  je ove godine izabrana za predsjednicu. 

Upravo kao predsjednica Else Mostar, Magdalena je odgovorila na nekoliko pitanja o radu udruge, ali i problemima studenata Sveučilišta u Mostaru.

 

Hrvatski

Mjesto okrenuto budućnosti, novim trendovima u poslovanju, edukaciji i ekologiji

Poslovne sastanke, razgovore uz kavu ili neobvezna druženja, od sada ćete moći obaviti u novom ugostiteljskom objektu koji je otvoren unutar INTERA tehnološkog parka u Mostaru. 

Za sve poslovne ljude, vrata svog otmjenog prostora, u petak 14. prosinca 2018. godine otvorio je LUX Business Bar

Hrvatski

Ideja inovatora iz BiH među pet najboljih u svijetu

Ideja mladih bh. inovatora Sanjina Omerovića, Enisa Habula i Minele Mešukić ušla je među top pet ideja svijeta.

Projekt “Unibot”, kako su ga nazvali, u najboljem svjetlu predstavljao je Bosnu i Hercegovinu u Berlinu na globalnoj konferenciji Red Bull Basement University.

Ovo je projekt koji ima za cilj povezati i inspirirati studente koji imaju “uradi sam” način razmišljanja, kroz najmodernije platforme za suradnju, osnaživanje, razmjenu i upotrebu tehnologije u dobre svrhe.

Hrvatski

Agencija PRomotion: Most koji će spajati vrhunske stručnjake i eksperte iz regije

Još jedna uspješna poduzetnička priča dolazi iz Mostara. U vrijeme kada mnogi mladi iz Bosne i Hercegovine trbuhom za kruhom odlaze u treće zemlje svijeta tražeći bolje sutra, Ejla Bektaš-Hajdarović je odlučila prije godinu dana napraviti korak dalje i uploviti u poduzetničke vode.

Osnovala je Agenciju za digitalni marketing i organizaciju događaja "PRomotion".

 

BIZNIS UZ MAJČINSTVO

 

Hrvatski

JASMINA ĆUŠIĆ: U Mostaru otvorila trgovinu u kojoj prodaje svoje povrće i voće

Jasmina Ćušić, profesorica engleskog jezika iz Čapljine koja se bavi eko proizvodnjom povrća napokon je ostvarila svoj dugogodišnji san i otvorila radnju domaćih proizvoda u Mostaru.

“Otvaranje trgovine za mene znači logičan idući korak u poslu koji smo pokrenuli. Na pripremanje trgovine se pripremamo već pola godine i trgovina predstavlja opipljiv rezultat našeg rada proteklih mjeseci”, rekla je za Agroklub.ba Jasmina.

Jasmina kaže kako kupci u trgovini imaju priliku kupiti sezonsko povrće i voće.

Hrvatski

Uspješne Hercegovke svoje kompanije predstavile veleposlanici Švicarske

Mogućnosti suradnje i uvezivanje poduzetnica iz BiH i Švicarske tema je posjete Mostaru i susreta NJ.E. Andreae Rauber Saxer, veleposlanice Švicarske s predstavnicama realnog sektora u Hercegovini. 

Veleposlanica je naglasila kako osnovicu gospodarstva Švicarske čine male i srednje kompanije koje su važan akter u zapošljavanju te zemlje, te je ohrabrila poduzetnice iz Hercegovine da i dalje slijede svoju viziju i najbolje rade svoj posao.

Hrvatski