karijera

Generalna direktorica Boscha govori o 20 godina karijere, kompromisima i privatnom životu

Generalna direktorica Boscha za Hrvatsku, Sloveniju i tržište Bosne i Hercegovine u razgovoru otkriva kako je tekao njezin put do današnje pozicije, te je podijelila iskustva i izazove koje taj put nosi i danas.

Preuzeto sa: womeninadria.com

Hrvatski

Čovjek koji je učinio da Microsoft postane najvrjednija kompanija

Kada je Satja Nadella (51) prvi put došao na čelo Microsoft-a u veljači 2014. godine, kompanija je ubrzano gubila snagu.

Microsoft Windows 8 je bio katastrofa, a zaposleni u Microsoftu su se borili između sebe za nadmoć i bili u lošim odnosima.

Za to vrijeme potrošači i programeri su gubili vjeru u njih.

Sada su se vremena promijenila.

Kada je u petak zatvorena burza, tržišni limit kompanije Microsoft premašio je Appleov, a to je nešto što se nije dogodilo otkako je Barack Obama bio predsjednik.

Hrvatski

Kako je Maria Sharapova izgradila biznis carstvo

Počeci ruske tenisačice Marie Sharapove vezuju se za selidbu iz Rusije u SAD sa ocem Yuriem.

Nijedno od njih nije znalo engleski jezik (ili su znali vrlo malo), a ipak je postala zvijezda tenisa sa samo sedam godina.

Imali su svega 700 dolara u džepu i nisu mogli sebi priuštiti auto, pa su na treninge dolazili biciklom.

Kada je napunila sedam godina, ispostavilo se da je Sharapova i tada bila previše mlada da bi pohađala čuvenu tenisku akademiju Bollettieri. 

Hrvatski

Prijavi se na otvorene menadžerske pozicije u Mostaru, Širokom Brijegu i Žepču

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba .

 

1. DIREKTOR PRODAJE

 

Hrvatski

PREKINI ČEKANJE! Pronađi novi posao već u ovom tjednu

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba .

 

1. KOMERCIJALNI DIREKTOR 

 

Hrvatski

PRODAJA JE TVOJA STRAST? Uklopi se u neki od ovih timova i gradi osobnu karijeru

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba .

 

1. TRGOVAC/POSLOVOĐA ODJELA 

 

Hrvatski

SARAJEVO, KONJIC ILI TEŠANJ: 3 radne pozicije čekaju te u ovim gradovima

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba

 

1. VODITELJ/ICA KOMERCIJALE 

 

Hrvatski

Jedanaest inspirativnih poduzetničkih priča

Slijedeći svoje uvjerenje da "čovjek koji umre bogat, umre sramotno", Andrew Carnegie donirao je gotovo 90 posto svog bogatstva raznim dobrotvornim organizacijama i zakladama.

Zaslužan je za izgradnju niza knjižnica i obrazovnih institucija širom Sjedinjenih Država. 

Svakom poduzetniku treba inspiracija. Ovoga puta s portala Inc.com prenosimo nekoliko inspirativnih priča o poznatim poduzetnicima i njihovom putu do uspjeha.

 

Hrvatski

Na vrhuncu karijere napustio nogomet i od obiteljske tradicije napravio brend

Sa nepunih 27 godina Emir Granov napustio je karijeru uspješnog nogometaša i iz Madrida se vratio u Sarajevo da osnuje kompaniju koja će se baviti muškom modom.

Od obiteljske tradicije napravio je brend koji je odavno prešao granice naše zemlje.

Danas njegova firma ima 170 zaposlenih, prodajna mjesta u svim većim bh. gradovima a nakon SAD-a i Malezije širi se i u regiji.

Hrvatski

Norveški ministar dao otkaz kako bi supruga nastavila karijeru liječnice

Norveški ministar prometa Ketil Solvik-Olsen dao je danas otkaz dajući prednost, na godinu dana, karijeri supruge liječnice, što je gesta koja je pozdravljena kao primjer za jednakost muškaraca i žena.

- Bilo je fantastično biti ministar prometa i veza i, zapravo, rado bih tako nastavio do kraja života", kazao je Solvik-Olsen, član Stranke napretka (protuimigracijska desnica), na tom položaju od 2013.

No, sada sam došao do raskrižja u životu kada je red na moju suprugu da nastavi svoj san.

Hrvatski