Grude

Zapadno-hercegovačka županija pred 700 radnih mjesta

Tvrtka Lohmann&Rauscher u Grudama je okupila više od 500 žena i 50-ak muškaraca koji su došli pogledati što to nudi ova kompanija i dati podršku zapošljavanju na području Zapadnohercegovačke županije.

Lohmann&Rauscher ima 4.500 zaposlenika, a plan je da na području jedne od četiri lokalne zajednice ZHŽ-a izgrade tvornicu koja bi u početku zapošljavala 200, a kasnije i 700 osoba.

Tvrtka se bavi proizvodnjom medicinske opreme i higijenskih proizvoda za medicinu.

Hrvatski

Violeta traži djelatnike u odjelu izvoza

Kompanija Violeta iz Gruda u potrazi je za komunikativnim, samoincijativnim i upornim osobama koje imaju odlične organizacijske vještine i spremne su na timski rad u odjelu izvoza.

Sastavni dio Violeta djelokruga je i izvoz.

Kompanija surađuje s nizom europskih i svjetskih zemalja, stoga su potrebna dva izvršitelja za radno mjesto:

- Asistent u odjelu izvoza sa iskustvom
- Asistent u odjelu izvoza bez iskustva

Mjesto rada: Grude

Hrvatski

Violeta raspisala natječaj, prijave do 24. svibnja

Kompanija Violeta je u potrazi za vrijednom i pozitivnom osobom koja je odgovorna i spremna na timski rad.

Radna pozicija: SKLADIŠTAR (M/Ž)

Mjesto rada: Grude

Idealan kandidat treba imati SSS, posjedovati važeću vozačku dozvolu za B, C1, C kategoriju. Poželjno je određeno radno i vozačko iskustvo, posebice rad na viličaru - ali nije uvjet.

Poslovi koji se na ovom radnom mjestu očekuju od kandidata su: skladištenje, prijem i otprema robe te svi ostali poslovi vezani za uredno skladišno poslovanje.

Hrvatski

Ovo je poput Švedske

Novinari HRT-a posjetili su prije nekoliko dana hercegovačku kompaniju Violeta. Kako sami kažu, ono što su vidjeli u BiH nalik je Švedskoj. Ono što su navikli vidjeti na Zapadu, ovaj put našli su u našoj zemlji. U emisiji Labirint donose priču o Violeti – priču o uspjehu, ostanku i opstanku.

Pogled s visine na hercegovačko mjesto Grude prilično se promijenio. Nekad jedna od tri najnerazvijenije općine u BiH danas je na vrhu najrazvijenijih. Na put do vrha doveo ih je poduzetnik Petar Ćorluka.

Hrvatski

Grudska Violeta vodeća na tržištu higijene, povećala prednost nad Procter & Gamble

Violeta d.o.o. Grude lider je na tržištu finih tkiva (papirne maramice, toaletni papir, salvete...) i higijenskih proizvoda u Bosni i Hercegovini, pokazuje analiza analitičke kuće Eromonitor, izvještava Indikator.ba.

-Violeta je mjerilo za mjerenje uspješnosti igrača u većini kategorija finih tkiva i higijenskih kategorija. Violeta je počela s toaletnim papirom, ali je proširila proizvodnju na većinu higijenskih kategorija u proizvodnom i marketinškom portfelju, navodi Euromonitor.

Hrvatski

Violeta će ove godine investirati više od 20 miliona KM

Violeta iz Gruda planira u ovoj godini investirati više od 20 miliona KM u nove strojeve i hale, kazao je vasnik i predsjednik Uprave ove kompanije Petar Ćorluka u razgovoru za Radiosarajevo.ba. 

Ćorluka je istakao da je Violeta nedavno u Bihaću pretrpjela štetu kada im je snijeg uništio skladište, zbog čega je u pripremi investicija radi obnove ovog objekta. 

On je otkrio i da se povećava izvoz Violetinih proizvoda na nove destinacije. 

Hrvatski