gradnja

DUGA IDEAL: Kao poslodavac dajemo motiv mladima da ostanu ovdje

Duga Ideal, jedan od vodećih retail-era proizvoda i materijala za gradnju u dobojsko – zeničkoj regiji, svečano je obilježila 12 godina poslovanja na lokaciji u Mravićima, Doboj Jug.

U rekonstrukciju i modernizaciju novog prodajnog objekta prošle godine investirano je 1.130.000 KM, što je za rezultat imalo povećanje zaposlenih za 70%, a broja kupaca za 17%.

Hrvatski

Grade se četiri školske dvorane, jedna će biti završena do početka školske godine

– Općinski načelnik Suad Huskić i Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović  potpisali su danas u Tešnju Ugovor o nastavku gradnje četiri školske dvorane na prostoru općine Tešanj. Vrijednost potpisanih Ugovora je 780.000 KM. 

Hrvatski

VIDEO: Nekadašnja robna kuća Razvitak mogla bi dobiti novi izgled i funkciju

Zavod za prostorno uređenje grada Mostara izradilo je idejni urbanistički projekt kojim bi nekadašnja robna kuća Razvitak dobila jednu novu funkciju.

Robna kuća Razvitak nekada je predstavlja jedan od simbola grada Mostara, danas je u jako lošem stanju i predstavlja prijetnju sigurnosti građana.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje za Akta.ba je kazao da već dugo vremena ovaj dio grada čeka neka bolja vremena.

Hrvatski

Za brzu cestu Mostar - Široki Brijeg - granica RH 18 milijuna KM

Brza cesta Mostar - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom trebala bi se početi graditi u ovoj godini, piše Večernji list BiH. Kako se navodi u programu rada JP Autoceste Federacije BiH, za dokumentaciju i početak gradnje ove ceste planirano je izdvajanje 100,000.000 KM iz akumulirane dobiti BH Telecoma, 5,000.000 KM iz klirinškog duga Ruske Federacije i 3,000.000 KM iz akumulirane dobiti JP Elektroprivreda HZ HB.

Hrvatski

U Zagrebu se gradi poslovni centar vrijedan 300 milijuna kuna

Zagrebački poslovni centar Matrix Office Park trebao bi biti dovršen sljedeće godine, a riječ je o dvije poslovne zgrade na Slavonskoj aveniji od kojih će svaka imati 10.000 četvornih metara prostora namijenjenih zakupu, rečeno je u u utorak na predstavljanju te investicije vrijedne 300 milijuna kuna.

Investitor toga projekta u sklopu poslovne zone Radnička nedaleko od BMW centra Tomić, je tvrtka GTC Hrvatska.

Hrvatski

POČINJE GRADNJA: Od Sarajeva do Goražda za 45 minuta

Ako sve bude išlo predviđenom dinamikom, tunel Hranjen, koji se nalazi na putnoj komunikaciji koja povezuje Goražde sa Sarajevom, trebao bi biti pušten u promet krajem ljeta 2021. godine.

Danas je, naime, raspisan tender za izbor najboljeg ponuđača za izgradnju ovog tunela, dugog šest kilometara. Tender će biti otvoren do 21. maja, nakon čega će uslijediti proces ocjenjivanja ponuda i donošenja odluke o najboljem ponuđaču, što će trajati oko mjesec.

Hrvatski

Najavljena gradnja četiri nova hotela

Ako je vjerovati najavama investitora Banjaluka će uskoro dobiti četiri ekskluzivna hotela na lokacijama po cijelom gradu.

Veliki hoteli na atraktivnim lokacijama budućnost su grada na Vrbasu.

Najveća investicija bit će gradnja hotela „Meriot“ najvećeg svjetskog brenda. Kako su najavili, riječ je o hotelu sa četiri zvjezdice sa svim svjetskim standardima.

Najavljena je i gradnja luksuznog hotela u naselju Lazarevo, a spekuliše se da bi hotel mogao da nikne i na parkingu pored „Lesnine“.

Hrvatski

Bh. kompanija gradi stadione za svjetsko prvenstvo u Kataru

Kompanija VS-Trend iz Bihaća angažovana je na izgradnji stadiona Al Bayt u gradu Al Khor u Kataru. Stadion kapaciteta 60.000 mjesta gradi se za potrebe Svjetskog fudbalskog prvenstva i bit će završen do 2022. godine kada će se na njemu odigrati polufinalni meč prvenstva.

Stadion je vrijedan 770 miliona eura a po završetku bit će konkurencija najatraktivnijim stadionima svijeta.

Hrvatski

Događa se pravi građevinski bum na jugu Hercegovine

U 2018. godini u Trebinju je planirana izgradnja 600 novih stambeno – poslovnih jedinica. U ovom trenutku je aktivno 14 gradilišta, a u skorije vrijeme aktivirat će se još četiri, rekao je Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja, te dodao da je zahvaljujući prijatnoj izmijenjeno, mediteranskoj klimi i razvoju turizma Trebinje primamljivo za život sve većem broju ljudi, prenosi Radio Trebinje. 

Hrvatski

Kineski investitori: Gradit će se autoput Banja Luka - Prijedor

Vlada Republike Srpske usvojila je Odluku o utvrđivanju uslova za dodjelu koncesije za izgradnju autoputa Banja Luka – Prijedor.

Već krajem ovog mjeseca Ministarstvo saobraćaja i veza početi će pregovore za dodjelu koncesije za ovaj projekat kineskoj kompaniji China Shandong International and Technical Cooperation (CSI). Prema odluci, koncesija će biti dodijeljena na period od 25 do 30 godina, a finansije za izgradnju treba obezbjediti kineska kompanija, s tim da projekat treba da bude strukturisan bez garancija RS ili BiH. 

Hrvatski