DIZAJN I ARHITEKTURA
NOĆENJE 50 EURA: Kućica u potpunosti napravljena od čokolade
Manager.ba/DomInfo Lifestyle 13 rujna, 2018

Često za neke kuće kažemo da su najljepše, najveće, najmanje, najčudnije… ali ova je zaista jedinstvena – ovo je naukusnija kuća na svijetu.

Izgleda kao drvena brvnara ali nije, ova kuća je napravljena od čokolade.

Jedinstven projekat osmislio je i proizveo Jean-Luc Decluzeau, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po svojim čokoladnim skulpturama.

 

 

Čokoladna kućica prostire se na 18 kvadratnih metara, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade.

Sretnici koji uspiju rezervirati smještaj u ovoj kućici provest će noć u ukusnoj dekadenciji, okruženi čokoladnim slasticama na svakom koraku.

Cijena – 50 eura po noćenju.

Smještena je u staklenoj konstrukciji L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sèvresu.

 

 

Posebno izrađeni čokoladni detalji u kući uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stolića, sata, šoljica i knjiga.

Čak je i luster od čokolade.

 

Čokoladna avantura tu ne završava

 

U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade te nevjerojatne gredice cvijeća u potpunosti, pogađate, od čokolade.

Dobra vijest za okorjele čokoladoljupce jest da je velik dio primamljivih sadržaja kućice zapravo jestiv, barem za sretnike koji su uspjeli rezervisati noćenje preko Booking.com-a.

Svi zainteresirani za boravak u ovom čokoladnom ostvarenju snova moraju biti brzi jer je moguće rezervirati samo nekoliko datuma.

U 10 sati ujutro (po srednjoeuropskom vremenu – CET) 19. i 26. rujna bit će moguće rezervirati jedno noćenje (5. i 6. listopada). 

“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku izgraditi pravu Čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti!” kazao je Jean-Luc Decluzeau, majstor čokolatijer, kipar i dizajner i dodao: “Nadam se da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu”.

 

O Autoru
Manager.ba/DomInfo