DIZAJN I ARHITEKTURA
DJELO CIJENJENOG ARHITEKTE: Facebook ima novi, prošireni prostor i genijalan je
Manager.ba/DomInfo Lifestyle 21 rujna, 2018
Izvor fotografije:
Frank Gehry / Facebook

Kompanija Facebook svoje sjedište ima u Meno Parku, kampusu u kalifornijskom Palo Altu.

Uz postojeći, glavni objekt sada su dobili i genijalnu arhitektonsku ekstenziju i time povećali površinu svojih ureda. 

Naravno, novi radni prostor im izgleda genijalno, a za sve to skupa zaslužan je cijenjeni kanadski arhitekt Frank Gehry.

On je projektirao i njihov prvi objekt MPK 20, dok su ovaj novi nazvali MPK 21, za koji kaže da su ga uspjeli napraviti u 18 mjeseci.

 

 

U projektu se puno pažnje posvetilo prirodnom osvjetljenju, odnosno transparentnim i prozračnim panelima, pa je cijeli objekt zapravo ostakljen, a tu su i solarni paneli.

Krovna terasa na kojoj zaposleni mogu odmoriti tijekom radnog vremena veliki je benefit ovakvog projekta, a cijeli objekt okružen je parkom koji zaposlenima služi u iste svrhe.

Osim toga, arhitekt je otkrio kako je sve skupa fuzija niza odličnih, praktičnih i funkcionalnih rješenja kako bi radna okolina bila maksimalno ugodna svima koji ovdje provode veliku većinu svog vremena.

Kako izgleda novi radni prostor ekipe iz Facebooka provjerite u nastavku…

 

O Autoru
Manager.ba/DomInfo