Nobel
KOMPANIJE
Vrhunski kvalitet kroji se u Maglaju
Objava: 23.2.2017 / 09:51
Prikaza: 211
Autor: Manager.ba/oslobodjenje.ba
Vrhunski kvalitet kroji se u Maglaju
0

Jedna od vodećih firmi u općini Maglaj je konfekcijsko-modna kompanija Bontex.

Sama riječ francuskog porijekla, koja u prijevodu znači dobar tekstil, upućuje nas na vrijednost koja se iz godine u godinu povećava. Prema riječima direktora Senajida Husića, svi ciljevi koji su postavljeni na samom početku 2005. godine su do sada ispunjeni.

Zdrava radna klima

Kroji se s vrhunskim kvalitetom, a tome doprinosi i jako pozitivna atmosfera unutar same kompanije Bontex, koja godišnje proizvede oko 300 tisuća košulja (serijske i po narudžbi), 100 tisuća medicinske opreme, 40 tisuća jakni, te oko 80 tisuća ženskih bluza.

- Svaka firma se zasniva na osnovnom temelju, strukturi, humanom sistemu upravljanja i hijerarhiji poslovanja. Smatram da je ključ našeg uspjeha, kad kažem našeg, mislim i na sebe i svoje zaposlenike, prvobitno dobra organizacija. Svako zna svoj posao i to radi s mnogo pažnje i ljubavi. To je ono što nas održava i onda kada se baš umorimo, istaknuo je Husić.

Stariji zaposlenici maglajske firme rado se sjećaju svojih početaka. Prema njihovim riječima, bilo je mnogo naporno, nije bilo određeno radno vrijeme, ali su željeli da Bontex opstane i nisu odustajali. Jedna od uposlenica koja duži niz godina tu radi Sabina Mehinagić kaže da je velika prednost biti dio Bontexa, jer su odlični uvjeti za posao.

- Oni koji žele biti dio naše firme moraju znati da će dobiti sve, ali ako su spremni da timski rade, da se bore, trude i ne odustaju kada je najteže. Okruženje je lijepo, ugodno i pozitivno. Direktor zaista ide u korist zaposlenika, poštuje naš rad i nama je to vrlo bitno. Ja sam zaista prezadovoljna, kazala je Mehinagić.

Direktor naglašava kako je prezadovoljan radnim osobljem, koje je pretežno mlado i zaista fleksibilno, te poručuje da hoće sigurnu zaštitu za svoje radnike, da se oni osjećaju komforno i da imaju ostvarena svoja prava. Tamo gdje je zdrava radna klima, tu mora biti uspjeha.

Budućnost na pragu

U ovom mjesecu svi dolaze sa svojim idejama, koje bi se mogle realizirati u skorijem periodu. S obzirom na to da je u Bontexu zastupljen poprilično mlad i ambiciozan kadar, mogu se pohvaliti i jako kreativnim ciljevima.

Tako Bontex ima svoj dizajn muških i ženskih košulja, koje svako može naručiti po svojoj želji i zamisli.

Pažljivo žele izaći na tržište, jer im je cilj kupcima pokloniti standardno i kvalitetno, a uz to i vrlo povoljno.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS