Nobel
PRODAJNI IZAZOVI
UVOĐENJE CRM SUSTAVA: Kakav će biti vaš radni dan u digitalnoj budućnosti?
Objava: 5.12.2016 / 07:00
Prikaza: 1180
Autor: Manager.ba/intrixcrm.com
UVOĐENJE CRM SUSTAVA: Kakav će biti vaš radni dan u digitalnoj budućnosti?
0

Utapate li se u poslu? Uspijevate li u razumnom roku odgovarati na e-mailove i telefonske pozive? Je li na vašem stolu hrpa papira koje morate obraditi? Gubite li ponekad motivaciju? Hoće li budućnost biti još stresnija?

Digitalna transformacija je fraza (buzzword) koja je zapravo isprepletena različitim područjima života sa suvremenim tehnologijama. Fraza se koristi u poslovnom svijetu jer je najočitija u poslovanju poduzeća koja moraju biti snalažljiva, učinkovita, održati kupce koja u poslovnim procesima moraju biti brža, bolja, trošiti manje uredskog papira i sl.

U svim današnjim izazovima, pitamo se kako će izgledati vaš radni dan? Recimo da radite u prodaji. Zamislimo da je ponedjeljak.

Radit ćete tamo i tada, gdje i kada vam najviše odgovara

Nakon što ste doručkovali, još pomalo pospani, djecu otpremate u vrtić i dolazite u ured gdje niste nužno potrebni, jer sve alate i poslovne podatke za rad već imate pored sebe. Podaci su na raspolaganju na računalu, tablici ili mobilnom telefonu. Ipak, htjet ćete odigrati partiju stolnog tenisa sa suradnicima za ugodniji početak tjedna.

Obveze će biti preglednije, suradnja lakša

Pijete jutarnju kavu i razgovarate sa suradnicima kako ste preživjeli tjedan. Nema potrebe pojašnjavati što treba napraviti, tko je što dogovorio s klijentima ili koja verzija dokumenta je prava jer sve to je već jasno iz mobilnih aplikacija CRM, ERP. Samo ste malo živčani zbog utakmice koja je večeras na rasporedu.

Svoje klijente ćete bolje poznavati, lakše ćete im ugoditi

U međuvremenu, na pametni telefon dobijete podsjetnik da je vrijeme da idete na dogovoreni sastanak. Kada sjednete u auto, iz CRM aplikacije već imate lokaciju sastanka na kalendaru, vidite svu povijest s klijentom i onu mnogo prije nego ste vi preuzeli poslove s tim istim klijentom. Vidite planove. Sugovornik vam nakon sastanka povjeri da je zadovoljan vašim uslugama. Ipak ste se dobro pripremili na sastanak. 

Sve će se događati brže, učinkovitije

Na terenu ćete dobiti narudžbu putem telefona, što odmah podešavate u mobilnu aplikaciju. Vaš suradnik već priprema otpremu u trenutku kada je za to saznao. Možda je isporuka spremna već prije konca vašeg sastanka. Istovremeno vam sustav već prikazuje kalendar i iscrtava prodajne rezultate na grafikon, kako stojite s prodajnim ciljevima.

Neke stvari će se odvijati same od sebe

Nakon sastanka, na telefonu vidite kako je s poslovnim prilikama (upitima), koliko iz kojeg prodajnog kanala je stiglo u vašu centralnu bazu. Vidite koje su planirane aktivnosti u sljedećim danima, što su danas napravili vaši suradnici, te koje ponude i ugovori su se već automatizmom kreirali. Izvješća više neće biti potrebno pripremati ručno, već će se generirati sama, u realnom vremenu.

Možete biti kreativniji – i morat ćete to biti

Jer se ne utapate u prioritetnim zadacima i jer vam pomaže suvremena tehnologija, fokusiraniji ste i ostaje vam energija za strateška razmišljanja. Među vožnjom dobijete ideje za unaprjeđenja produkata, usluga. Suradnica vas nazove i kaže da zadnja aktivirana marketing kampanja ide po planu, očekujete nove narudžbe. To ste i tako već vidjeli u sustavu, ali eto, htjela je malo s vama razgovarati. 

Vratite se u ured, ali samo iz razloga jer ste zaboravili sunčane naočale. Vani je lijep dan i trebati ćete ih kada se sa sinom pravovremeno budete vraćali iz vrtića i šetali po zlatno obojenom, jesenskom parku.

Šef vam šalje SMS poruku da dobivate povišicu. 

Utopija ili realnost? Budućnost ili sadašnjost?

Budućnost zasigurno nije samo ružičasta, ali fakt je da vam suvremene informacijske tehnologije radne procese već danas znatno olakšavaju. Sve opisano (osim možda povišice) se u velikoj mjeri događa onima koji svakodnevno koriste dobar CRM sustav. Uvođenje je brzo i jednostavno i stoga nema razloga da si pomoću sustava i vi ne bi olakšali rad, povećali poslovnu kulturu i poboljšali poslovanje.

Život je kratak i zato duboko udahnite i šefu predložite uvođenje CRM sustava.

Intrix CRM možete besplatno isprobati ovdje.

www.intrixcrm.com

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS