Nobel
MENADŽERI
Upoznajte Evana Spiegela, najmlađeg self-made milijardera na svijetu
Objava: 6.1.2017 / 09:00
Prikaza: 980
Autor: Dijana Perić
Upoznajte Evana Spiegela, najmlađeg self-made milijardera na svijetu
0

Evan je mladi poduzetnik kojeg danas uspoređuju sa Stevenom Jobsom i Billom Gatesom, zahvaljujući njegovom razvijenom talentu za zadovoljenje potreba mladih i kreiranju proizvoda kojeg svi žele imati.

Evan je dijete dvoje uspješnih odvjetnika te je od mladih nogu pohađao ugledne škole. Studirao je produkt dizajn na Stanfordu koji je napustio netom prije diplome, kako bi se u potpunosti posvetio aplikaciji koju je razvio sa svojim kolegama - BobbyMurphy i Reggie Brown, kasnije nazvanu Snapchat. „Eksprimentirali smo i griješili. Radili smo na čak 34 projekta.“ – otkrio je Evan.

Evan je tijekom studija radio i kao pripravnik u kompaniji Red Bull, ali i u farmaceutskoj kompaniji u Južnoj Africi. Snapchat je nastao kao dio studentskog zadatka na faksu, a nakon njenog pokretanja 2012. godine aplikacija je postala ultra popularna među brojnim poznatima. Najveća prednost aplikacije je bila činjenica da se sav objavljeni sadržaj na vašem profilu briše nakon 24 sata. Zabavni stikeri, filteri i naljepnice koje možete dodati na fotografiju dodatno se dopala mladim zaljubljenicima u društvene mreže i korisnicama mobitela.

„Negdje usput, kada kreiramo proizvode za društvene mreže, zaboravljamo da je glavni razlog zašto volimo komunicirati s prijateljima, činjenica da je to zabavno.“ – komentirao je Evan.

Uskoro su počele pristizati i brojne ponude od strane drugih kompanija, a posebice je poznata odbijena ponuda Marka Zuckerberga koji je ponudio 3 milijarde američkih dolara Evanu za kupnju aplikacije.Evan je postajao i sve popularniji u svijetu tehnologije i medija, a postao je prepoznatljiv i u modnoj industriji, posebice po svojoj uniformi (traperice + bijela majica V izreza).

Iako je dugo vremena živio u roditeljskoj kući, 2014. je kupio svoju, vrijednu 3,3 milijuna dolara.

U rujnu prošle godine, nastale su i prve Snapchat naočale s ugrađenom kamerom, nazvane Spectacles."U vremenima očaja, vjerujem da su cinici oni koji vam govore da jedna osoba ne može napraviti razliku, a često je i teško vidjeti svoj utjecaj. Molim vas da zapamtite da to nije moguće u ovom trenutku, ali vrijeme će znati krajnje rezultate naših napora. "

Njegova kompanija danas je procijenjena na 20 milijardi američkih dolara.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS