Nobel
HOTELI I RESTORANI
THE BREW PUB: Sarajevski pub koji stvara nove brendove piva u BiH
Objava: 28.6.2017 / 14:50
Prikaza: 1847
Autor: Manager.ba
THE BREW PUB: Sarajevski pub koji stvara nove brendove piva u BiH
0

Prije tri godine u Sarajevu je otvorena prva mikropivara. Prvobitni plan je bio otvoriti sasvim obični pub, no ideja je prerasla u nešto više. Nastao je The Brew pub – mjesto gdje se pivo proizvodi ali i konzumira. Ovdje možete probati svježe domaće pivo kao i mnoge druge vrste piva, kao što su: Indijsko svijetlo pivo (IPA), Američko svijetlo pivo (APA), Tamno pivo i Belgijsko pivo. 

Za mikropivare je karakteristična mala količina proizvodnje piva, a naglasak je stavljen na kvaliteti, okusu i raznovrsnoj tehnici kuhanja.

Ugodan enterijer ovog pub-a u kojem dominira drvo, atmosferu čini toplom, prirodnom i domaćom. Pravo mjesto gdje možete nagraditi svoja čula te uživati u bogatim aromama vrhunski izrađenog piva!

O The Brew Pub-u smo razgovarali sa Orhanom Galičićem.

26- godišnji Orhan Galičić u ugostiteljske vode ušao je prije tri godine, kada je započeo sa mikro pivarom-pubom. Ističe da je imao dobru podršku za pokretanje biznisa, ali i dobar business plan.

Kako ste došli na ideju otvoriti jedan ovakav Pub u Sarajevu - The Brew Pub?

Bavio sam se prodajom u očevoj firmi koja se bavila uvozom i distribucijom piva i vina, i tako je nastala ideja. Prvobitni plan je bio da to bude jedan obični pub s puno vrsta piva, da bi na kraju to postala mikro pivara-pub. Ta ideja je nastala sasvim spontano ne jednom mom putovanju.

Kako je osmišljen koncept pub-a te što nam možete reći o ambijentu?

To nije klasični pub. To je prije svega pivara, u kojoj ima dosta fizičkog rada, čišćenja, pranja itd… Pub je uređen industrijski. Željeli smo da bude drugačiji a opet vrlo funkcionalan, ipak je to mala proizvodnja. Ono po čemu smo još drugačiji jeste da u pubu imamo samo šankere. Sve je bazirano na self-service, što znači da svaki posjetitelj sam dođe do šanka i naruči pivo.

Kako je došlo do toga da počnete s proizvodnjom piva i što nam možete kazati o toj djelatnosti?

Prije svega pivo se dijeli na dvije vrste. Ale i pilsner - pive gornjih i donjih vrenja. U pubu kuhamo 8 različitih vrsta, koje se trudimo imati u stalnoj ponudi. Pored toga radimo i sezonska piva. Neka od stalnih su Sefte (pils), Maher (pšenično pivo), Furka (amber ale), American Pale Ale, Indian Pale Ale, Wit Ale… Što se tiče sezonskih, pravimo pivo s kestenom, smrekom, kamilicom…

Gdje ste pronašli recepturu i tko je zadužen za pripremanje piva?

Receptura piva se može pronaći na internetu, a uz to se uvijek može dodati i nešto svoje i korigirati na svoj način. Tako mi to radimo. Za kuhanje piva i recepture je zadužen moj otac koji ima i pomoćnog kuhara.

O kojim količinama proizvodnje je riječ?

Mi kuhamo na dva mjesta. U pubu, za potrebe puba i to sve točena piva i puni kapacitet je 25 hektolitara te u Hercegovačkoj pivari, gdje smo tzv. gipsy breweri. Tu kuhamo piva za tržište, a tura kuhanja iznosi 80 hektolitara.

Jeste li brednirali Vaša piva?

Nakon godinu dana rada u pub-u, odlučili smo se izaći s našim prvim pivom na tržiste. Evo nakon skoro 3 godine, imamo svoje brendove - tri flaširana piva za naše tržište, a to su Sefte, Maher i Furka.

Organizirate li neka posebna druženja u Pub-u, kakva atmosfera vlada?

Da. Trudimo biti drugačiji. Organiziramo svirke, a to su uglavnom akustične verzije, jer se nalazimo u prizemlju stambene zgrade. Pored toga, organiziramo i noć igrica. Imamo i dvije vrste kviza - Pictionary te igra gradova. Također, nekada imamo i noć s mađioničarom koji zabavlja goste, a nekada dijelimo kikiriki gdje “zamolimo” goste da ljuske bacaju na pod.

Što je za Vas najvažnije u ovom poslu, što je Vaša vodilja u radu?

Mislim da je za sve pa i ugostiteljstvo jako bitna ideja i ustrajnost. Naš fokus jeste pivo i to još uvijek neobično za naše tržište, ali pored toga trudimo se dati o dobar entertainment.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS