Nobel
KOMPANIJE
Swisslion kupio tvornicu Banat iz Vršca
Objava: 23.9.2016 / 09:24
Prikaza: 556
Autor: Manager.ba/biznis.ba
Swisslion kupio tvornicu Banat iz Vršca
0

Poslovni sistem Swisslion Takovo od polovine kolovoza u posjedu ima i tvornicu Banat iz Vršca, koja je, kako je priopćeno, kupljena sa ciljem revitalizacije kompanije i njenih proizvoda.

Da je doista tako potvrđuje činjenica da su se pred brojnim ljubiteljima slatkiša u Slatkim Swisslion kućama ponovno našli tradicionalni proizvodi, kao što je mliječna čokolada sa legendarnom kravicom, fini Scarlet deserti, raznolika paleta Juhu barova, YoYo tabla i još mnogo drugih proizvoda, proizvedenih po originalnim recepturama, uz primjenu najsuvremenije tehnologije.

Poslovni sistem Swission Takovo ima svoje proizvodne pogone u Srbiji, Makedoniji i BiH, i kompanije u svim zemljama okruženja koje njihove proizvode plasiraju kako u EU, tako i na sve kontinente.

U Vršcu su, do kupovine Banata, zapošljavali 600 radnika. Mjesečna proizvodnja u tvornici u Vršcu je oko 2.000 tona. Tolika je i mjesečna prodaja, od koje se 40% plasira na tržište Srbije, a ostalo na izvozna tržišta.

U Vršcu, pored proizvodnog pogona, Poslovni sistem Swisslion ima i trgovinske kuće RDT Swisslion i HDC Swisslion i proizvodnu firmu Kondivik usluga, stacioniranu u Uljmi, koja se bavi preradom pšenice, odnosno proizvodnjom brašna.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS