Nobel
HOTELI I RESTORANI
SUPERFOOD: Restoran koji spaja gastronomiju i Street-art
Objava: 18.4.2017 / 07:00
Prikaza: 919
Autor: Manager.ba
SUPERFOOD: Restoran koji spaja gastronomiju i Street-art
0

Sarajevski Superfood prvi je restoran u regiji koji spaja dvije umjetnosti – gastronomsku i "uličnu", Street-art.

Superfood služi brzu hranu, stavljajući je u kontekst restoranskog prostora i u okvire sve popularnije zdrave hrane.

"Pripremamo lokalne i internacionalne gastronomske specijalitete, a sve u cilju uživanja u hrani. Za pripremu hrane koriste se najkvalitetniji sastojci, znanje i umjetnost kombiniranja različitih nacionalnih kuhinja te začini i namirnice uzgojeni u našoj bašti", kazao je Adriatik Kuči, vlasnik i kuhar restorana.

Ma meniju se nalaze originalni Superfood recepti.

"Izdvojili bismo Pumpkin poached egg, poširana jaja u umaku od Bundevinog putera koji sami pravimo. Burgeri su također specijalni od pažljivo biranog mesa. Specijalitet burger je Moroccan style Lamb burger (janjeći burger u umaku od sjemenki senfa)", kazao je Kuči.

Ističe da je inspiracija za njihova jela potaknuta hedonizmom. "Kuhamo, jer volimo hranu", kazao je Kuči.

Superfood je prepoznatljiv i po izradi neobičnih i kreativnih Cateringa za razne događaje te proslave.

U protekle dvije godine restoran je posjetiteljima ponudio nekoliko različitih koncepata: od žive svirke sjajnih domaćih bendova do izložbi suvremene umjetnosti.

"Svaki događaj ima svoju publiku, a sretni smo što smo uspjeli u relativno kratkom periodu steći stalne goste. Jedno ipak nismo mijenjali – kvalitetu hrane", kaže vlasnik restorana.

Velike, kvalitetne porcije, uz prihvatljivije cijene su dobitna kombinacija ovog restorana. Ključnim za uspjeh u ugostiteljstvu u Superfoodu ističu poštenje, kvalitet i upornost.

Posjetite Superfood u Sarajevu!

 

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS