Nobel
NOBEL CORPORATION
Suhi zrak uzrok je mnogih bolesti, stoga koristite konvektore koji ne isušuju zrak
Objava: 28.12.2016 / 12:47
Prikaza: 746
Autor: Manager.ba/Nobel.ba
Suhi zrak uzrok je mnogih bolesti, stoga koristite konvektore koji ne isušuju zrak
0

Svi želimo zimi uživati u toplini vlastitog doma, ali to ponekad nije moguće bez nekih ustupaka.

Naime, većina grijaćih tijela u našim kućanstvima prilikom zagrijavanja prostora isušuje zrak u kojem boravimo.

To nije nipošto dobro, jer suhi zrak uzrok je brojnih poteškoća, a uvelike nastaje upravo kao posljedica pretjeranog zagrijavanja prostora nekvalitetnim uređajima.

Naime, brojni radijatori rade na principu da zagrijavajući prostor smanjuju vlažnost zraka, a tu nastaju problemi.

Zrak, naime, nastoji poput spužve upiti vlagu, i to ne samo iz svih predmeta s kojima je u kontaktu, već i iz našeg tijela.

Posebno su na udaru naši dišni putevi; dolazi do sušenja grla, usnica i kože, a samim time smanjuje se obrana od štetnih mikroorganizama te se javljaju brojne upale i slabljenje organizma.

Brojni zdravstveni problemi

Još jedan veliki minus je da materijali koji zadržavaju vlagu, poput tepiha, zavjesa, namještaja i drugih tekstila, još dodatno isušuju zrak.

Osim što šteti našem dišnom sustavu, izloženost suhom i lošem zraku uzrokuje tegobe poput umora, pospanosti, razdražljivosti, nemogućnosti koncentracije, nervoze, glavobolje, itd.

Kada je koža izložena utjecaju suhog zraka ona se prekomjerno suši i dolazi do pojave svrbeži i iritacije, a nerijetko i do crvenila.

Dodatna posljedica izloženosti suhom zraku je i pojava infekcija gornjih dišnih puteva uslijed isušene sluznice koja može uzrokovati neugodu u vidu krvarenja, svrbeža, peckanja, kihanja...

Osim što šteti dišnom sustavu, suhi zrak uzrokuje umor, pospanost, razdražljivost, nemogućnost koncentracije, nervozu, a uz to, može uzrokovati i žarenje u očima te iscrpljenost.

Kod isušenog zraka posebno su na udaru naši dišni putevi; dolazi do sušenja grla, usnica i kože

Trpe namještaj, umjetnine, parketi

Da stvar bude gora, od suhog zraka nije pošteđen ni drveni namještaj, dakle parketi, glazbala, umjetnine i ostali predmeti u našim domovima izrađeni od drva.

Upravo je zbog ovih razloga važno koristiti uređaje za grijanje koji rade na principu da ne isušuju zrak u prostoriji.

Kako bismo se lakše nosili sa suhim zrakom u našem najintimnijem prostoru, možemo si pomoći.

Neki od tradicionalnih ‘narodnih’ metoda za sprečavanje suhog zraka u kućanstvu je stavljanje posude s vodom na radijatoremeđutim to nije dovoljno za pravilno ovlaživanje životnog prostora.

Voda, naime, stoji i po nekoliko dana u tim posudama, a njezina temperatura pogoduje razvoju opasnih mikroorganizama.

Ekološki proizvod iz Francuske 

Francuski inženjeri iz Atlantica stvorili su revolucionarna rješenja u vidu konvektora koji, kao visoko ekološki proizvodi, ne isušuju zrak.

U takvom ambijentu osjećate se bolje, lakše dišete, zdraviji ste, a i vaš namještaj, da može, rekao bi vam hvala.

Ostale prednosti konvektora Atlantic koji rade na struju su ušteda električne energije u odnosu na ostale uređaje za grijanje (kvarcne peći, TA peći, itd.) i do 40%, mogućnost brzog premještanja uređaja, kao i pojedinačnog postavljanja.

Ugradnja Atlanticovih konvektora je brza i jednostavna. Naime, za otprilike 12 minuta, bez cijevi i kotlovnica imat ćete spreman uređaj koji neće zauzimati mnogo prostora, a njegov učinak će biti vrhunski.

Garancija od dvije godine i postotak kvarova od 0,3% dovoljno govori da se ljudi iz Atlantica ne šale.

Atlantic konvektori, osim što ne isušuju zrak, omogućavaju znatnu uštedu električne energije

Konvektori za svačiji ukus 

U web shopu Nobel-a, generalnog uvoznika, distributera i partnera renomiranih Atlantic sustava za grijanje za BiH, možete pronaći 4 vrhunska konvektora koji će zadovoljiti sve kriterije.

Kvaliteta njihovog rada ogleda se u izuzetno osjetljivom termostatu koji registrira promjenu temperature od nevjerojatnih 0,1°C.

Isijavanje topline je točno prilagođeno potrebama i vodi se računa o dovodu topline uz izuzetno nisku potrošnju kombiniranu s dizajnom koji se uklapa u svaki prostor.

Na raspolaganju su konvektori F 117AltisAltis Ecoboost te kompaktni Nicobar za grijanje kupaonice.

Za zimu koja je pred vratima odaberite uređaje od kojih ćete dobiti maksimum, ali i ono najvažnije, zdravlje za vas i vaše najmilije.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS