Nobel
KOMPANIJE
Rama-Glas otvara tri nova pogona
Objava: 7.6.2017 / 13:31
Prikaza: 447
Autor: Manager.ba/Fena
Rama-Glas otvara tri nova pogona
0

RAMA-GLAS intenzivno ulaže u tehnološko opremanje, tako da su već u ovoj godini instalirani i trenutno u fazi testiranja tri nova pogona – izjavio je u razgovoru za Fenu Nahid Hasanbegović, direktor kompanije RAMA-GLAS.

Pojašnjava da je riječ o kalionici stakla, koja je jedna od najvećih na Balkanu, automatskom skladištu s linijom za rezanje jumbo ploča stakla, te liniji za trostruko i četvorostruko termoizolacijsko staklo jumbo veličine za proizvodnju stakla sa Super Spacerom, koji je vrlo popularan i trenutno predstavlja svjetski hit u pasivnoj gradnji s najvećom energetskom učinkovitošću, izvještava Fena.

Ovi proizvodni pogoni su smješteni na novoj lokaciji u Vlakovu, a u tijeku ljeta planirano je i prebacivanje postojeće opreme na istu lokaciju. Hasanbegović ističe da je nova suvremena proizvodna hala projektirana tako da omogućava suvremeni tok izrade proizvoda i puno bolje uvjete za uposlenike.

-Prodajni salon naravno ostaje na istoj lokaciji u centru Sarajeva. Zahvaljujući još jednoj investiciji u upravljačke software bit ćemo ekspeditivniji i kupci će znati u svakom momentu u kojoj fazi izrade je njihova narudžba – kaže on.

Kompanija RAMA-GLAS je osnovana 1996., a kompanija HANO dvije godine poslije. Prve ozbiljne korake u poslovanju izvan Bosne i Hercegovine kompanija je napravila 2003. uvođenjem novih tehnologija kaljenja i emajliranja stakla u prvoj kalionici za Low-E staklo u regiji bivše države. Uslijedio je angažman na dva velika projekta na Karibima i u Nizozemskoj, samo godinu dana poslije. Napredak kompanije je nakratko usporila svjetska financijska kriza 2009., ali i u tim periodima se aktivno radilo na istraživanju i izradi specijalnog stakla u Meki – projekt koji su dobili u suradnji s njemačkom kompanijom, a pored žestoke konkurencije iz Europe.

Danas RAMA-GLAS izvozi najviše u nordijske zemlje, Njemačku, Švicarsku, te mnogo drugih zemalja Europe, Afrike i Karipskog otočja. Konkurencija su visoko tehnološki opremljene europske tvornice koje sve više proizvoda rade u automatizaciji s vrlo malo radne snage.

Grupacija koja okuplja firme: RAMA-GLAS, HANO i HANO TRANS ima oko 270 uposlenika, a samo RAMA-GLAS zapošljava njih oko 140.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS