Nobel
Zanimljiv trend
Prodaja polovnih vjenčanica putem interneta postaje unosan biznis
Objava: 3.4.2015 / 06:00
Prikaza: 2419
Autor: Manager.ba
Prodaja polovnih vjenčanica putem interneta postaje unosan biznis
0

Do sada bi svježe udane djevojke obično oprale, osušile i spakirale svoju vjenčanicu za uspomenu ili eventualno za vlatitu kćerkicu koja bi je možda jednog dana nosila na vjenčanju.

No, taj trend se usvijetu drastično mjenja. Naime, ovih dana financijski svjesne mladenke sve češće se odlučuju na online prodaju svojih vjenčanica kako bi , između ostalog, otplatile dio troškova vjenčanja.

Naime, prije pojave interneta vjenčanice su obično, iako rijetko, prodavane putem novinskih oglasa ili second hand shopova uz 50 postotni popust na nabavnu cijenu. Sada se pak pojavljuju online shopovi specijalizirani za prodaju korištenih vjenčanica. Ebay u prosjeku proda do 2.000 novih ili korištenih vjenčanica tjedno s prosječnom cijenom od 238,34 dolara. Primjerice jedna je mladenka za svoju, jednom nošenu vjenčanicu (Vera Wang), tražila tek 495 dolara iako je istu prije vjenčanja platila 6.000 dolara.

Ponudom svoje vjenčanice na internetu maksimalizira se izloženost vaše haljine budućim mladenkama, kaže Tracy DiNunzio, osnivačica i direktorica Tradesya, web stranice koja tjedno proda na tisuće korištenih vjenčanica tijekom sezone kupovine i priprema za vjenčanje. Po njeznim riječima ovaj period traje od siječnja do svibnja, što je razumljivo budući se većina vjenčanja događa u proljetnim i ljetnim danima.

Iako eBay i Craigslist imaju u ponudi vjenčanice već dugi niz godina, nekolicina web stranica specijalizira se na ovom području, uključujući Tradesy, Nearly Newlywed, Once Wed, PreOwned Wedding Dresses i Still White. Vrlo jednostavno napravite komparaciju ovih stranica i selektirate onu koja odgovara vašim potrebama i vašem budžetu. Tradesy, primjerice, naplaćuje proviziju od 9 posto koju možete potrošiti na ovoj stranici ili platiti 2,9 posto naknade za transfer novca putem Pay Pala, bankovnog računa ili debitne kartice.

Savjeti za prodaju vjenčanice

Tajming: Prema Teapeaku, servisu koji prati podatke o prodaji za eBay, prodaja vjenčanica svoj vrhunac dostiže u veljači i ožujku što je najbolji period da ponudite vjenčanicu na nekom od online shopova. Najgori period za prodaju vjenčanice je pak između Dana zahvalnosti i Nove godine.

Stanje haljine: Vrijeme nije na vašoj strani ako želite ostvariti dobru prodajnu cijenu, pa je razuman potez što prije se odlučiti na prodaju vjenčanice dok je još odličnom stanju. Neke mladenke se čak prije vjenčanja odlučuju na ugovorenu prodaju haljine nakon vjenčanja. Naravno, vjenčanica koja se uopće nije koristila postiže najbolju cijenu dok, samo jednom nošena haljina postiže drugu najbolju cijenu. Haljine starije od 3 godine je teško prodati, dok su tzv. Vintage haljine iz 80-ih i 90-ih godina izuzetno popularne.

Informacije o haljini: Objavite podatke o dizajneru, veličini, originalnoj cijeni te detaljno opišite svoju haljinu sa svim njezinim značajkama. Jednostavno zamislite da ste s prijateljicom na kavi i opisujete joj u kakvoj ćete se vjenčanici udati. Zato, budite iskreni pa možda oduševite buduće kupce.

Slike: Kupci ne kupuju na slijepo, zato ne zaboravite uraditi upload kvalitetnih fotografija vaše haljine. Uslikajte ju na vješalici, ali ne zaboravite u krupnom planu prikazati i sve sitne detalje koji odlikuju vašu vjenčanicu.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS