Nobel
JAVNA TRIBINA
Primjena humanog održivog razvoja u funkciji napretka grada Mostara
Objava: 22.5.2017 / 09:40
Prikaza: 615
Autor: Manager.ba
Primjena humanog održivog razvoja u funkciji napretka grada Mostara
0

Univerzitet modernih znanosti - CKM organizira Javnu tribinu pod nazivom "Primjena humanog održivog razvoja u funkciji napretka grada Mostara".

Tribina će se održati 25.05.2017. godine u prostorijama hotela Mepas (dvorana Princess) uz partnerstvo Udruge „Studentski Servis“.

Održivi razvoj je i globalni fokus kojega predvodi UN, tako da je tema tribine aktualna sa vremenom u kojemu živimo.

Današnji održivi razvoj pomaže ne samo u infrastrukturi određenog područja, već i u kulturi građana koji žive na tom području.

Sama javna tribina će biti podijeljena u dva panela.

Za izlaganja u prvom panelu će se pobrinuti dr.sc. Aleksandra Knežević sa temom „Energija i održivi razvoj“, doc.dr.sc. Salko Bubalo sa temom „GIS (Geografski informacijski sustav) u funkciji upravljanja održivog razvoja“, te Amela Šiber sa temom „Agroekologija kao sredstvo implementacija održivog razvoja“.

Izlaganja drugog panela će voditi Davor Krezić sa temom „Mladi i znanje kao najveći resurs održivog razvoja“, Amer Bahtijar sa temom „Univerzitet znanja kao promjena paradigme u društvu znanja“ , te za kraj ćemo slušati Ozrena Kebu koji će govoriti o „Grad u 21. stoljeću - mogućnosti, opstrukcije i potrebe“.

Prijaviti se možete na link: Prijava za Javnu Tribinu.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS