Nobel
MOSTAR
Prezentacija Grant Projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“
Objava: 23.5.2017 / 12:17
Prikaza: 440
Autor: Manager.ba
Prezentacija Grant Projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“
0

U petak, 26.05.2017. godine u Gradskoj vijećnici Grada Mostara, u vremenu od 11:00 do 13:00 sati održat će se prezentacija Grant Projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“.

Cilj Projekta je podrška smanjenu faktora rizika za zdravlje stanovništva od nezaraznih bolesti kroz unaprjeđenje kontrole upotrebe duhana i alkohola te programa ishrane i fizičke aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini: Doboju, Zvorniku, Zenici i Mostaru.

Projekt će biti administriran od strane Svjetske banke, financiran od strane Vlade Švicarske, a implementiran putem Sektora za implementaciju projekata Federalnog ministarstva zdravstva, u suradnji s lokalnim zajednicama.

Na osnovu analize trenutnog stanja projektom je definiran okvir za djelovanje u četiri pravca: Zagovaranju, Mobilizaciji zajednice, Edukaciji/Intervenciji i Monitoringu i evaluaciji.

Provodit će se akcije na definiranim faktorima rizika: ishrani, fizičkoj aktivnosti, pušenju, upotrebi alkohola, a radit će se s ciljnim grupama: djecom i omladinom, roditeljima, prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, lokalnom vladom i administracijom.

Prezentaciji navedenog Projekta će prisustvovati predstavnici ustanova i organizacija s područja Grada Mostara za koje se očekuje aktivno sudjelovanje u provedbi projekta, zdravstvene i obrazovne ustanove, vjerske zajednice, nevladine organizacije, udruženja građana, sportske organizacije, predstavnici Privredne komore Grada Mostara.

Projekt će prezentirati Projektni tim Federalnog ministarstva zdravstva i ekspertni tim Svjetske banke, a prezentaciji će pored predstavnika Grada Mostara, prisustvovati predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ, Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS