Nobel
KOMPANIJE
Prevent će proizvoditi presvlake za Ford Focus
Objava: 19.6.2017 / 08:10
Prikaza: 311
Autor: Manager.ba
Prevent će proizvoditi presvlake za Ford Focus
0

Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora ASA Preventa, potvrdio je informaciju o velikom poslovnom aranžmanu koji je sarajevska firma sklopila s atomobilskim gigantom Fordom.

“Riječ je zapravo o ranije sklopljenom dugoročnom ugovoru za koji se upravo pripremamo jer se radi o velikom poslu. Ugovorili smo isporuku 1.000 platnenih automobilskih presvlaka dnevno za Ford Focus. I ranije smo radili s Fordom, ali ne za tu vrstu automobila, i ne u tako velikom obimu”, rekao je Smailbegović za Slobodnu Bosnu.

Platno za autopresvlake proizvodit će se u Preventovom pogonu u Visokom, a Smalibegović kaže da će Prevent zaposliti još nekoliko stotina radnika koji će prethodno proći neophodnu obuku.

“Oni će biti zaposleni u postrojenjima šivaonice Preventa u Goruši, no prethodno će svi novozaposleni radnici proći neophodnu edukaciju. Još nismo utvrdili točan broj radnika koje namjeravamo zaposliti, ali mogu reći da se broj kreće u rasponu od 300 do 500 radnika, što zavisi od obima drugih poslova koje smo ranije ugovorii i koje ćemo tek ugovoriti”, rekao je Smailbegović, uz napomenu da će isporuka 1.000 autopresvlaka dnevno početi od ožujka naredne godine i trajati do ožujka 2024. godine, uz mogućnost da se ugovor produži.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS