Nobel
HOTELI I RESTORANI
Pablo's: Nova dimenzija hedonizma u srcu Mostara
Objava: 4.7.2017 / 13:34
Prikaza: 1642
Autor: Manager.ba
Pablo's: Nova dimenzija hedonizma u srcu Mostara
0

Pablo's Restaurant & Club novo je mjesto u gradu Mostaru – potpuno drugačije i po uzoru na svjetske restorane.

Kako je osmišljena koncepcija restorana te što Pablo's nudi ispričao nam je Boris Primorac, vlasnik i voditelj Pablo's Restaurant & Cluba.

Pablo's je novootvoreni restoran u gradu Mostaru. Možete li nam predstaviti sam koncept restorana, kako ste došli na ideju za otvaranje jednog ovakvog restorana?

Koncept Pablo's Restaurant & Cluba po prvi puta u Mostar donosi „All in one“ metodologiju ugostiteljstva i to kroz ugodan, moderno uređen interijer za 50-ak gostiju u kojem će moći uživati u zanimljivoj kuhinji i dobroj atmosferi koja se u zimskom periodu vikendom seli u prostor ispod njega, koji zauzima istoimeni drugi dio restorana sa dodatnih 50-ak mjesta restoranskog dijela, whisky bar i club. Nakon kvalitetnog obroka gostima se pruža mogućnost opuštanja uz digestiv ili neko drugo piće iz bogate ponude bara.

Već odavno radim u ovoj branši i želio sam Mostaru donijeti nešto novo, svjetsko, što do sada nismo imali u našem gradu, jer Mostar to zaslužuje i ljudi su željni nečeg novog.

Cijelu ovu priču pokreće nevjerojatna strast - strast prema hedonizmu u svom najsavršenijem obliku, toj vječnoj potrazi za perfekcijom koju sam okusio u restoranima diljem svijeta, strast za educiranjem gosta, pružanjem apsolutnog gastronomskog užitka koji će ga natjerati da dolazi po još. Ja živim ovaj posao i involviran sam u svaki segment, od recepta do odabira namirnica, dekoracije na zidu i boje salvete koja uđe u restoran.

Nit vodilja od samog početka je bila birati sve što je top proizvod. Cilj ovog restorana je oplemeniti nutricionističku scenu s kvalitetnim namirnicama. Ovdje je prioritet zadovoljan gost. Novac nije primaran, on mora biti nuspojava dobro obavljenog posla.

Kažite nam nešto o samom uređenju restorana, interijeru te eksterijeru?

Pablo's kao koncept je ušao na velika vrata prvenstveno radi fantastične lokacije i interijera koji potpisuju renomirani arhitekti, a koji na najbolji mogući način koketira s estetikom hip njujorških barova. Pogled na impresivnu policu s još impresivnijom ponudom pića s jedne, te park sa stoljetnim platanima sa druge strane, aktualni hitovi koji miluju uši iz zvučnika, ljubazno osoblje i snažno prisutna gradska, urbana vibra, učinili su ovo mjesto top lokacijom u samo par mjeseci od otvaranja.

Ono čemu se u ovom trenutku radujemo i ulažemo velike napore je velika terasa koja je trenutno u izgradnji gdje će gosti imati priliku za ručak ili večeru opustiti se u ugodnoj atmosferi, ali i osvježiti se čašom Gin-tonika, Aperola ili Huga u predivnom jedinstvenom prirodnom okruženju.

Kakva je gastronomska ponuda restorana, što biste izdvojili kao specijalitet?

Meni baziran na poznatim mediteranskim jelima s modernim twistom privlači sve veći broj gostiju, najviše zahvaljujući „word of mouth“ marketingu. Ovdje možete pojesti ukusan i prije svega zdrav obrok za pristojnu cijenu. Naručite pizzu iz krušne peći, pileću cezar salatu, pastu sa lososom ili beefsteakom i to je to. Ono što si možemo priuštiti radi profila gostiju jesu vrhunski proizvodi. Beefsteak se pokazao kao zvijezda našeg menia, a tuna steak se nabavlja na dnevnoj bazi i ljudi ga unaprijed rezerviraju upravo iz razloga što se priprema svježa namirnica.

Naša vina su jeftinija od onih u nekim poznatim restoranima u okolini. Isto vrijedi i za cijenu jela koja su jeftinija od onih u restoranima sličnog standarda. Ne pretendiramo na elitizam, ali smo dobili određeni profil publike koja tu voli boraviti. Trenutno radimo i na meniju ručaka koji je cjenovno još prihvatljiviji, ali i tu pokušavamo bit drugačiji. Tako ćete na meniju tzv. brunch-a pronaći proljetnu musaku, gulaš od lignji, raviole punjene kozjim sirom ili bakalar s povrćem.

Slastice su također jedan segment gdje pokušavamo na dnevnoj bazi napraviti moderne verzije poznatih delicija, s posebnim naglaskom na svježinu i kvalitetu namirnica.

Tko je zadužen za pripremu jela?

Meni Pablo's Restaurant & Cluba rezultat je dužeg promišljanja i testiranja te sam uvjeren da predstavlja zanimljivo osvježenje za trenutnu gastronomsku ponudu u Mostaru. Sam meni nije prevelik, pazi se da hrana nije premasna ni presoljena, kao ni da se ne preporuča teža hrana u kasnijim satima, za što brinu specijalno educirani i uljudni konobari. Fokus je na glavnu namirnicu i isticanje njenog okusa, bez suvišnih dodataka sa strane, a kako se ipak gaji otkačenost i zabavnost modernih restorana – nema bijelih stolnjaka niti klasičnih formalnosti…

Tim se sastoji većinom od mladih ambicioznih ljudi na čelu sa chefom kuhinje Lejlom Fink, koja osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme uključuju korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika. Moj ponos jest moj tim ljudi koji zaista daju sve od sebe da ovu priču ispričamo do kraja, a sinonim je za spoj mladih ljudi željnih rada s raznim idejama i zrelijih koji nesebično prenose svoje iskustvo i znanje.

Što osim dobre gastro ponude, nudite svojim gostima? Organizirate li neke večeri uz glazbu uživo, ili slična druženja...?

Koncept restorana i bara u jednom nije neka novost. Štoviše kompletna gastro scena velikih svjetskih metropola izgrađena je na temelju zadržavanja gosta nudeći mu iskustvo večere i "aftera" u istom prostoru. Prostor cluba nakon preuređenja i dalje njeguje opuštenu i neformalnu atmosferu uz velik izbor whiskya i vina, a vikendom će se organizirati nastupi raznih DJ-a, te urbanih muzičkih izvođača i mladih bendova, što ga čini jednim od najatraktivnijih mjesta za večernje izlaske u Mostaru. Taj program kreće od rujna, a do tada u dijelu objekta koji se nalazi pod zemljom možete sjesti s društvom i pogledati utakmicu, ili pak ručati ili večerati u podrumskim prostorijama restorana gdje među kamenim zidovima starim preko 100 godina nije potrebna klimatizacija.

Ono za što smo se zaista specijalizirali su razne proslave različitih tipova za 20-40 osoba, od poslovnih ručaka do proslava rođendana, s posebnim unaprijed dogovorenim menijem, jer je prostor koncipiran da se u kratko vrijeme može transformirati za veće grupe ljudi.

U Pablo's-u možete probati jako puno vina na čašu, bilo da se radi o hercegovačkom malom plavcu, roseu ili malvaziji poznatih istarskih vinarija. Vinska karta je zaista jako bogata. Osim lokalnih i regionalnih, zastupljene su sorte iz najpoznatijih vinskih pokrajina Italije, Španjolske, Francuske i Kalifornije. Mogu reći da je vinska karta nešto na što sam izrazito ponosan i mogu obećati da će se i ubuduće nadopunjavati.

Što je Vaša vodilja u ugostiteljstvu, kako biti uspješan ugostitelj?

Moram napomenuti, ono što mnogo ljudi ne zna. Mene nikada nije zanimao club kao takav. U investiciju sam ušao isključivo radi restorana koji planiram širiti dalje. Ovdje radimo priču koja je tražena i vraćamo vjeru u to da kvaliteta ne mora biti najskuplja. Naravno da možete doći i naručiti bocu najboljeg vina ili votke i platiti to, ali ako ne želite biti ekstravagantni ovdje možete također jesti zdravo za pristojan novac. Vrlo mi je važno da ljudi jedu zdravo. Čovjek mora pojesti izbalansiran i zdrav obrok, a ja kao ugostitelj imam tu odgovornost da mu to i ponudim.

Prioritet mi je da je restoran pun, da je zabavno. Jedino u čemu jesam elitist jest kvaliteta namirnica koje zaista svakodnevno nabavljamo. Ja doista želim da moj gost dobije najbolje na tanjuru i apsolutno vjerujem u to.

Boris Primorac, vlasnik restorana u društvu Petra Graše

Oduvijek sam volio noćni život, zabavu, druženje, od svoje tinejdžerske dobi sam radio u obiteljskom restoranu, ali moram reći da je ipak Pablo's moj prvi pravi ulaz u ugostiteljstvo. S njim je počela jedna nova priča za mene. Tada sam bio na prekretnici i silno sam želio novi početak. To je bila prilika da napravim nešto novo i dobro za tržište. Mislim da sam tu osjetio da je strast prema hrani nešto što me ispunjava i motivira ka uspjehu. 

Moj stil vođenja temelji se na načelima da mnogo vremena provodim u objektu, dočekujem goste, boravim s njima, slušam ih... Netko tko nije u tome u potpunosti, neće izaći zadovoljan. Ovdje se traži puno rada s ljudima i apsolutno prisustvo. Ljudi me nekad pitaju je li mi teško raditi ovaj tip posla? Zaboga, ne! Uživam u svakoj sekundi. Obožavam to. Pričam sa svojim gostima, zabavljam se... to je ono što ja želim živjeti... Tako radi i moj otac cijeli svoj radni vijek...i to su ljudi znali prepoznati!

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS