Nobel
HOTELI I RESTORANI
"OVO MALO DUŠE" u srcu Sarajeva čuva tradiciju BiH
Objava: 11.4.2017 / 07:00
Prikaza: 1354
Autor: Manager.ba
0

Mjesto gdje se spaja duh Istoka i Zapada, a harmonija drevnog i modernog ambijenta nadahnjuje i opušta dušu – bio bi kratki opis Hotela „Ovo malo duše“.

Pravi je mali biser među hotelima u starom dijelu Sarajeva. Njegov jedinstveni ambijent s pet individualno dizajniranih soba, u kojima se sadašnjost i prošlost suptilno miješaju, a Istok i Zapad harmonično prožimaju, učinit će Vaš boravak posebno ugodnim i nezaboravnim.

Budući da je Hotel smješten u pješačkoj zoni Starog grada, lako ćete posjetiti mnoge spomenike i kulturno-zabavne atrakcije bez korištenja prijevoznih sredstava. Naći ćete se na idealnom mjestu za otkrivanje Sarajeva kroz njegovu povijest, umjetnost i kulinarstvo.

Ovdje ćete uživati u odličnoj gastro ponudi!

O Hotelu „Ovo malo duše“ razgovarali smo s direktorom Mirhadom Arnautovićem.

Gospodine Arnautoviću, Hotel je smješten u samom srcu sarajevske Baščaršije, po čemu je prepoznatljiv i zašto nosi naziv "Ovo malo duše"?

Hotel "Ovo malo duše" je zaista prepoznatljiv zbog svog imena, ali i zbog samog uređenja jer je to mjesto gdje gosti pronalaze svoj mir i uživaju u ljepoti Baščaršije i okolnih znamenitosti. Naziv "Ovo malo duše" prvenstveno zbog položaja hotela u starom i tradicionalnom dijelu Sarajeva i upravo zbog toga je nastao i cijeli koncept uređenja hotela.

Kažite nam nešto o samom enterijeru Hotela, čime je inspiriran?

Inspiracija za uređenje hotela došla je od samog naziva, a željeli smo spojiti tradicionalno i moderno, tako da imamo za svakog ponešto.

U sklopu Hotela je otvoren i tradicionalni Bečki kafić "Wiener Cafe", gdje se služi poseban bečki doručak?

U sklopu Wiener cafe-a egzistira bečka slastičarnica, gdje možemo izdvojiti Sacher tortu i Melange kavu kao idealnu kombinaciju. Također, u ponudi imamo i prekrasne doručke koji se serviraju na etažama gdje gosti zaista mogu uživati u raznim specijalitetima bilo tradicionalne ili neke druge kuhinje.

Hotel je renoviran prošle godine, kakve su reakcije turista, jeste li zadovoljni posjetom?

Hotel je kompletno renoviran u svibnju 2016. godine i zaista je nešto sto je upotpunilo Baščaršiju te predstavlja još jednu svijetlu točku onog tradicionalnog duha koji moramo čuvati.

Koja je vaša tajna dobrog ugostiteljstva i zadovoljnog gosta?

Sada kada vam kažem to više neće biti tajna! Ozbiljan pristup cjelokupnom poslovanju, maksimalno zalaganje i naravno jedna ozbiljna personalna koordinacija -  rezultati neće izostati.

Posjetite Hotel "Ovo malo duše" u Sarajevu!

Evo kako doći do njih: 

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS