Nobel
SPAJANJA I PREUZIMANJA
Orbico preuzeo Everet: Prihodi od kozmetike rastu na 200 milijuna eura
Objava: 15.2.2017 / 14:36
Prikaza: 1149
Autor: Manager.ba/Indikator.ba
Orbico preuzeo Everet: Prihodi od kozmetike rastu na 200 milijuna eura
0

Hrvatska kompanija Orbico je krajem siječnja preuzela slovensku distribucijsku grupu Everet. Kupnju je za hrvatske medije potvrdio vlasnik hrvatske distributivne kompanije Branko Roglić, koji je i počasni konzul Slovenije u Hrvatskoj. Roglić planira da će Orbicu do 2020. prihodi porasti na četiri milijarde eura nakon što su prošle godine iznosili 1,8 milijardi eura.

Roglić je rekao da je Orbico preuzeo grupu Everet, koja je završila 2015. godinu sa više od 33 milijuna eura prometa, a nešto manje od 45 milijuna eura prihoda. U 12 zemalja Everet distribuira oko 130 brandova.

"Preuzeli smo Everet, koji je jedan od najvećih distributera parfema i kozmetike u regiji. To je druga po veličini kompanija za distribuciju kozmetike na području na kojem poslujemo. Po veličini su odmah iza nas", rekao je Roglić za Jutarnji list.

On je dodao da su kupovinom Evereta dobili robne marke koje nisu imali. Slijedi udruživanje Grupe Everet u Orbico Beauty, koji je dio Orbico grupe. Roglić očekuje sinergijske efekte koji bi ove godine mogli ojačati prihode od kozmetike na 200 milijuna eura. Prihodi Orbico grupe u ovoj godini trebalo bi da dosegnu dvije milijarde eura.

Roglić je istaknuo da je prošle godine Orbico poslovao u 19 zemalja te imao više od 20 milijuna dobiti, a ove godine planira 35 milijuna profita.

"Do 2020. godine namjeravamo ostvariti četiri milijarde eura prometa, dijelom kroz nove akvizicije, dijelom kroz organski rast, ali i ulazak na nova tržišta, posebno u zapadnoj Europi", najavio je Roglić.

Orbico distribuira vodeće kozmetičke brandove uključujući i prirodnu kozmetiku. Sa Everetom će dobiti neke druge prestižne marke u kozmetici i parfemima poput L'Oreal Produits de Luxe, Calvin Klein, Cerruti, Davidoff, Bvlgari i dr.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS