Nobel
KOMPANIJE
Nobel Corporation odabrao najboljeg prodavača Atlantic programa u 2016. godini!
Objava: 24.7.2017 / 12:49
Prikaza: 311
Autor: Manager.ba
Nobel Corporation odabrao najboljeg prodavača Atlantic programa u 2016. godini!
0

Vođeni time da trud i rad uvijek treba nagraditi, kompanija Nobel Corporation odlučila je odati posebno priznanje najprodavaču Atlantic programa za 2016. godinu.

Iako je sjedište kompanije u Mostaru, Nobel Corporation svoje distributere ima na području cijele BiH.

Tako je kompanija i postala prepoznatljivo ime na bh. tržištu. Nobel je i u protekloj godini ostvario odlične prodajne rezultate. Tome su naravno značajno doprinijeli distributeri.

Tako smo odlučili i posjetiti sve naše distributere i obaviti "Mistery Shopping" odnosno "Tajnu kupovinu". To je podrazumijevalo angažiranje prethodno educiranih tajnih kupaca koji su se pretvarali da su potencijalni kupci. Komentari tajnih kupaca poslije posjeta distributerima su bili jako pozitivni te je bilo izazovno odabrati jednog prodavača kojem će biti dodijeljena nagrada.

Ipak, "tajni kupci" su se složili kako se Marko Đumić, inače prodavač u salonu keramike i sanitarije Royal AM iz Banja Luke posebno izdvojio. Ono što krasi Marka Đumića je odlično poznavanje Atlantic proizvoda, ljubaznost te jedinstven pristup kupcima.

Marko Đumić je u 2016. godini ostvario najbolje prodajne rezultate, kada je riječ o prodaji konvektora i radijatora.

"Iskreno sam se iznenadio te istovremeno oduševio nagradom. To je velika potvrda za moj rad i zalaganje. Činjenica da i sam vjerujem u Atlanticove proizvode uvelike mi olakšava komunikaciju s kupcima i njihovo upoznavanje s prednostima konvektora ovog proizvođača. Kada je prodavač upoznat sa svim karakteristikama proizvoda koji prodaje, prodaja dođe sama po sebi." kaže Marko Đumić.

 

Kvaliteta francuskog brenda Atlantic, kojeg zastupa Nobel Corporation prisutna je u BiH već 20 godina. "Kada imate kvalitetan proizvod, prodaja je sasvim očekivana, a kada imate kvalitetne, marljive i vrijedne ljude, onda uspjeh ne može izostati. Ovo priznanje je dodatna motivacija našim kolegama i partnerima i željeli smo pokazati kako se trud i rad u Nobelu itekako cijene i vrednuju", kazao je Sanjin Topić, direktor prodaje kompanije Nobel Corporation.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS