Nobel
KOMPANIJE
Najpovoljniju ponudu za dionicu Počitelj-Zvirovići imaju firme iz Azerbejdžana i Kine
Objava: 19.7.2017 / 09:16
Prikaza: 133
Autor: Manager.ba/Klix.ba
Najpovoljniju ponudu za dionicu Počitelj-Zvirovići imaju firme iz Azerbejdžana i Kine
0

Azerbejdžansko-kineski konzorcij Azvirt Limited Liability Company i Power Construction Corporation of China Ltd predao je najpovoljniju ponudu za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići na Koridoru 5C.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio direktor Javnog poduzeća Autoceste FBiH Adnan Terzić.

U sjedištu Autocesta FBiH u Mostaru otvorene su pristigle ponude, nakon čega je tenderska komisija detaljno provjerila pristiglu dokumentaciju, a uslijedit će odabir izvođača radova sa kojim će biti potpisan ugovor.

Kako saznajemo, konzorcij firmi iz Azerbejdžana i Kine imao je najnižu ponudu, a slijede ga Strabag AG and Euro- Asfalt (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Fernas & Ozgun Insaat (Turska) i na kraju China Gezhouba Group Company Limited (Kina).

Poddionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj (945 m), petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 milijuna eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Izgradnja poddionice financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB), priopćeno je ranije iz Autocesta FBiH.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS