Nobel
TEHNOLOGIJE
Mustafa Toroman prvi sudionik iz BiH na Microsoft Ignite konferenciji u Orlandu
Objava: 21.8.2017 / 11:14
Prikaza: 122
Autor: Manager.ba
Mustafa Toroman prvi sudionik iz BiH na Microsoft Ignite konferenciji u Orlandu
0

Microsoft Ignite konferencija, koja se održava od 25. do 29. rujna, u Orlandu na Floridi, jedna je od najvećih i najvažnijih konferencija na kojoj se predstavljaju trendovi u tehnologiji i komunikacijama.

Po prvi put, Bosna i Hercegovina će na ovoj prestižnoj konferenciji imati predstavnika. Mustafa Toroman, sistem inženjer u kompaniji Authority Partners, predavat će na temu "Upotreba virtualnih mreža (VNets) u Microsoft Azure".

"Na konferenciji ću govoriti na temu upotrebe virtuelnih mreža (VNets) u Microsoft Azure, kao osnove za Infrastructure as a Service, te na koji način iskoristiti Microsoft Azure kao hybrid cloud, u kojem kombinirate vašu lokalnu i cloud infrastrukturu" - izjavio je Mustafa Toroman.

Organizatori konferencije najavljuju da će najbolji i najbistriji umovi sudjelovati na jednom mjestu i razgovarati o infrastrukturi u cloud-u, menadžmentu, produktivnosti, big data i internetu, komunikacijama, mobilnosti i još mnogim zanimljivostima iz ove industrije. Poruka koju šalju jeste da se pripremimo na sve ono što nas već danas očekuje i kakve nas to inovacije očekuju u budućnosti.

"Nadam da će moje predavanje biti dobro prihvaćeno, te da ću imati priliku i ja naučiti nešto novo i upoznati neke od najvećih IT stručnjaka iz regije i svijeta. Sudjelovanje na Microsoft Ignite konferenciji će zasigurno otvoriti neka nova poznanstva i prilike, kako meni tako i kompaniji Authority Partners" - dodao je Toroman.

Bosna i Hercegovina treba biti ponosna što ima stručnjake poput Toromana, koji će na ovoj konferenciji stajati rame uz rame sa sudionicima iz cijelog svijeta, te još jednom potvrditi da i naša zemlja ima potencijal i znanje u oblasti tehnologije i komunikacija.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS