Nobel
AUTOMOBILI
Mercedes postaje lider "luksuznih" automobila u SAD-u nakon lansiranja tri nova modela
Objava: 3.8.2016 / 10:21
Prikaza: 814
Autor: Manager.ba
Mercedes postaje lider
0

Kompanija Mercedes Benz ima solidnu godinu iza sebe, a iako je ovogodišnji rast neznatan planovi za američko tržište su optimistični s najavom prodaje novih luksuznih modela.

U mjesecu srpnju Mercedes je na američkom tržištu prodao 28.523 automobila, što je povećanje od 3,6 posto u odnosu na prošlu godinu. Kao rezultat toga Mercedes polako preuzima lidersku poziciju u prodaji luksuznih automobila, u konkurenciji Audija, BMW-a i Lexusa.

"U novom poslovnom kvartalu nastavljamo snažan zamah potaknut nedavnim lansiranjem tri naša automobila iz snova. S-klasa kabriolet, SL and SLC Roadsters i nova E-klasa pomogli su nam da ostvarimo rekord u srpnju", kazao je Dietmar Exler, izvršni direktor Mercedesa za američko tržište.

Uspjeh je veći ako se zna da je Mercedes uspjeh ostvario na zahtjevnom američkom tržištu.

Najprodavaniji Mercedesov model u ovoj godini je model C-klase, uz prodanih 44.000 primjeraka, dok je treći naprodavaniji model E-klase sa 28.000 prodanih primjeraka.

Mercedes Benz je u ovoj godini u SAD-u ukupno prodao 191.300 automobila, čime je po broju prodanih vozila ispred Lexusa i BMW-a.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS