Nobel
HOTELI I RESTORANI
Kušajte autentične talijanske specijalitete „kod Brke“
Objava: 10.8.2017 / 15:35
Prikaza: 327
Autor: Manager.ba
Kušajte autentične talijanske specijalitete „kod Brke“
0

Pizzerija „Brko“, koja je smještena u Banjoj Luci pomjera granice u dosadašnjem shvaćanju pizzerije u ugostiteljstvu. Osnovu recepture za svaku dobru pizzu čine: brašno, pelat i mocarela.

Ono što Brku izdvaja od sličnih ugostiteljskih lokala je originalna receptura s juga Italije, ali i posebno brašno koje se koristi za pripremu tijesta Brkine pizze. Ova tri sastojka „Brko“ doprema s juga Italije i peče ih u peći na bukova drva. Peče se za svega dvije minute te uslijed visoke temperature peći pizza zadržava svježinu i aromu sastojaka.

Izuzetan doživljaj „Kod Brke“ je priprema pizze pred vašim očima u otvorenoj kuhinji. Osim što se ovdje služi autentična talijanska pizza, spravljena od najboljih sastojaka, cijeli „Brkin“ jelovnik baziran je isključivo na talijanskoj kuhinji. Osim pizza, a omiljene su „Debeli Brko“ i „Ljuti Brko“, tu su još mesna jela, paste, rižota, salate, deserti kao i veliki izbor delikatesa kao što su: pršut, šunka, kulen, potom sirevi domaćih proizvođača, ali i jedan od najpoznatijih talijanskih sireva Grana Padano.

Picerija kod Brke pružit će vam osjećaj za pamćenje.

Ono što je još tipično za Brku je BRKIN DISKO u jesen/zima sezoni.

DJ-ing sa žanrovima poput funka, house, kao i aktualnih hitova, ali i ostalih žanrova koji vas tjeraju na ples.

O ponudi pizzerije razgovarali smo sa Robertom Rolovićem, menadžerom pizzerije.

Možete li nam predstaviti pizzeriju "kod Brke", koliko dugo postoji i po čemu je posebna?

Picerija Kod Brke dio je MSGROUP ugostiteljskih objekata. Postoji od 2015. godine. Posebna je po svom enterijeru koji je specifičan i do sad neviđen u Banjoj Luci. Kuhinja je bazirana samo na talijanskim recepturama, i što je bitno, inzistiramo na kvaliteti. Koristimo talijansku Mozzarelu (buffalo), pastu barilla, koristimo autentično maslinovo ulje i acceto balzamiko, Grana Padano, kao i što više organskih sastojaka (organski bosiljak, rukola, cherry paradajz itd).

Zašto naziv "kod Brke", tko je zapravo Brko?

Brko je otjelotvorenje univerzalnog talijanskog kuhara, nasmijanog, ljubaznog i uvijek spremnog da ugosti!

Što se sve može naći na meniju?

Na meniju možemo naći prave talijanske pizze. Bazirali smo se na univerzalne milanske pizze koje se razlikuju od običnih upravo zbog tijesta i njegovom neobičnom odležavanju. Kod ovog tijesta je zanimljivo što se germanje odvija dva puta i tek onda se može dalje pripremati. Specifično kod tih pizza je tijesto za razliku od onih na koje smo navikli. Paste pravimo sa talijanskim uljem i bosiljkom (pesto) koristimo guanciale i na paste stavljamo samo svježi parmezan (Grana Padano) . Na samom ulazu u Brku stoji veliki pomoćni stol (servant) na kojem se nalazi salamoreznica (Berkel) na kojem je u hladnijim dobima siječemo svježi pršut i poslužujemo gostima uz čašu vina. Brko je poznato i po pizza peći koja svojim izgledom liči na svemirski brod, kako su naši gosti primijetili. Koriste se drva za koja je neophodno da su iste veličine zbog ujednačenosti temperature i ulaska u pizza peć. Rižoto služimo sa svježim vrganjima, lisičarkama i šampinjonima, što je praksa i drugih objekata msgroupa, da prate sezonu povrća. I sve naše paste i rižota služimo al dente.

Tko je zadužen za pripremanje pizze i koje biste izdvojili?

Imamo tri pizza majstora. Posebni su ne samo zbog svog kulinarskog umijeća kroz koje se osjeti ljubav prema pripremanju pizza već i zbog akrobacija koje izvode sa tijestom. Prosciutto (pršuto) je posebna zbog svojih sastojaka. (Paradajz pelat, mozzarela, pršut, rukola i parmezan). Brko je prvi počeo trend korištenja rukole na pizzi u Banjaluci. Pizza začinjena piletina: paradajz pelat, mozzarela, svježe povrće, začinjena piletina i svježi domaći pesto sos. Radi svježih sastojaka je specifična, a pesto je domaći, ne kupujemo ga već sami pripremamo. Pizza primavera i mediteranska pizza se izdvajaju po svojim sastojcima zato što ništa nije termički obrađeno.

Kažite nam nešto o uređenju i ambijentu restorana?

Sve ugostiteljske objekte je radio arhitekt Aleksandar Mijatović, a svaki lokal je poseban na svoj način. Gosti nam obično kažu da imaju utisak da nisu u Banja Luci jer je enterijer zaista poseban. Definiran je visokim stropom, starim gredama, dijelom industrijskog stila. „Brko“ također ima potpuno izdvojen prostor za nepušače koji ima i svoj poseban ulaz. Bašta je sva u prirodnom stilu. Iako se nalazi među zgradama, osigurali smo veliki broj biljaka, od kojih su neke i začinske. Izdvajamo 11. mjesec kada u izdvojenom dijelu – galerija, pravimo posebnu akciju Berber&MakeUp Shop u suradnji sa Jack Daniels brendom. Koncept je osmišljen u cilju obilježavanja mjeseca brkova, i naravno da se dame ne bi osjećale zapostavljenim imamo za njih dio koji se odnosi na make up. Ko god dođe na svoj zakazani tretman ima priliku da se uredi, ali i da uživa u piću žurke koliko želi, prošle godine je to bio Jack Daniels.

Što je Vaša vodilja u ugostiteljstvu, kako biti dobar ugostitelj te se izdvojiti od ostalih?

Bitno je pratiti svjetske trendove, kao i biti prisutan na društvenim mrežama, ali prvenstveno posvetiti se svakom gostu jednako i sa poštovanjem. Vjerujem da je to ono što Brku izdvaja od ostalih pizzerija, ali i lokale cijele MSGRUPE od koje „Brko“ i nastao.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS