Nobel
MIRKO ŠAROVIĆ
Inferiorna pozicija BiH u energetskom sektoru uskoro će biti prošlost
Objava: 12.6.2017 / 11:14
Prikaza: 173
Autor: Manager.ba
Inferiorna pozicija BiH u energetskom sektoru uskoro će biti prošlost
0

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je na ministarskom skupu u Beču da će inferiorna pozicija naše zemlje u energetskom sektoru uskoro postati prošlost.

- Naše mjesto je mjesto energetskog lidera u regiji, ukoliko reformiramo zakonodavstvo, prilagodimo ga europskim standardima i pametno iskoristimo šanse koje nam se nude - istaknuo je Šarović, sudjelujući na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji i forumu o održivosti zemalja članica energetske zajednice.

Ministar Šarović je naglasio da Bosna i Hercegovina trenutno radi na cjelokupnoj strategiji svog energetskog sektora, koja će utrti put snažne energetske tranzicije zemlje i podstaknuti razvoj čiste energije i enegetske efikasnosti.

- Vjerujem da će poslije Samita za zapadni Balkan u Trstu 12. srpnja, inferiorna pozicija Bosne i Hercegovine u odnosu na ostale članice energetske zajednice, postati prošlost - istakao je.

Najviše pažnje, uoči održavanja Samita u Trstu, ministri su posvetili implementaciji pariskog sporazuma o enegertskoj efikasnosti i izmjeni ugovora o uspostavi energetske zajednice, kojoj će uskoro biti dodata legislativa iz oblasti klimatskih promjena i životne sredine.

Na ministarskom skupu u Beču sudjelovao je i komesar Europske unije za proširenje i politiku susjedstva Johanes Han, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS