Nobel
HOTELI I RESTORANI
IL BUONO: Bogatstvo izvornih talijanskih okusa u Mostaru
Objava: 9.5.2017 / 07:01
Prikaza: 2241
Autor: Manager.ba
IL BUONO: Bogatstvo izvornih talijanskih okusa u Mostaru
0

U gradu Mostaru otvorena je nova pizzeria/bar Il Bouno – po uzoru na talijanske pizzerie. Ovdje ćete uživati u odličnim okusima pizza i sendviča iz krušne peći, za čiju se pripremu koriste najkvalitetnije namirnice.

Brojni posjetitelji i ljubitelji talijanske kuhinje svakodnevno strpljivo čekaju kako bi kušali Il Buono pizze i sendviče.

Vlasnik pizzerie Mirko Martinović ispričao je kako je sve počelo te kako je Mostar dobio pizzeriu po uzoru na talijanske.

„Nakon Europskog prvenstva koje se održalo u Francuskoj prošle godine, u povratku sam se zadržao nekoliko dana u Italiji. Obično kada putujem volim promatrati ljude i stil života određenog mjesta, pa sam prilikom obilaska Italije zapazio dosta pizzeria koji se znatno razlikuju od naših i bio oduševljen kako to funkcionira. Koriste se kvalitetni sastojci, nemaju priloge kao što je slučaj kod nas i svi smireno čekaju u redu na pizzu. Ja sam pomislio kako bi bilo lijepo kod nas pokušati s nečim drugačijim nego što je do sada viđeno. Nakon tri mjeseca dogodilo se da sam pronašao odgovarajući prostor i krenuo u realizaciju ideje“, ispričao je Mirko Martinović, vlasnik Il Buono-a u Mostaru.

Uz pomoć arhitektice, prvo se krenulo s uređenjem prostora. Želja je bila da prostor bude što jednostavniji, bez mnogo detalja te da dominiraju tople boje i drvo, koji se odlično uklapaju uz krušnu peć koja se nalazi u unutrašnjosti pizzerie. Budući da nude dobar proizvod, pizzeriu su odlučili nazvati Il Buono, što na talijanskom znači dobro.

„Pizze i sendviče pripremamo po našoj recepturi, za koju smo željeli da bude što kvalitetnija te smo se odlučili za tijesto koje ne sadrži nikakve aditive. Koristimo mješavinu ražovog i bijelog brašna. Jedna kugla za nasu pizzu teži 1,5 kg s tim da se peku u tepsijama radi debljine. Na pizze stavljamo sve najkvalitetnije sastojke, od maslinovog ulja, organskih gljiva, pelata itd. Posebno moram naglasiti da na svaki naš proizvod ide mozzarella jer pored lijepog interijera željeli smo da kvaliteta naših proizvoda bude na prvom mjestu. Priloge ne stavljamo iz razloga sto je pizza prebogata šunkom, mozzarellom i ostalim sirevima, te umakom koji sami pripremamo, pa bi prilozi samo umanjili bogatstvo okusa“, kazao je Martinović.

Svi proizvodi se peku na vatri što daje dodatnu prednost proizvodima.

„Drago nam je vidjeti da su ljudi prihvatili nešto novo i drugačije. Naša osnovna vodilja u radu je kvaliteta proizvoda koju ljudi prepoznaju, te jednostavnost ponude. To je naše opredjeljenje - kvalitetno i jednostavno, zaključio je Martinović.

Posjetite Il Buono u Mostaru i prepustite se bogatstvu okusa!

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS