Nobel
HOTELI I RESTORANI
HOTEL MEPAS: Drugo ime za luksuz i eleganciju
Objava: 14.7.2017 / 15:01
Prikaza: 1999
Autor: Manager.ba
HOTEL MEPAS: Drugo ime za luksuz i eleganciju
0

Neovisno o tome krije li se u Vama radoznali putnik, koji želi iskusiti sve ljepote Hercegovine i njene okolice, ili ste u potrazi za opuštanjem i wellness užicima, sportskim sadržajima ili tražite idealno mjesto na kojem ćete ugostiti svoje poslovne partnere i obitelj, Hotel Mepas je idealan izbor. 

O ponudi Hotela Mepas razgovarali smo sa Ivanom Ćavar, voditeljicom prodaje i marketinga.

Možete li nam predstaviti Hotel Mepas, što on nudi posjetiteljima i po čemu je poseban?

Hotel Mepas je smješten u samom centru poslovne zone Grada Mostara, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga, te je okružen brojnim kulturnim ustanovama, restoranima, te popularnim klubovima i caffe barovima. Otvaranjem svojih vrata prije 3 godine postavili smo nove standarde u hotelijerstvu na području Mostara, ali i cijele BiH. Naime, otvaranjem luksuznog hotela sa 5 zvjezdica, s pripadajućim Spa i relax centrom, te kongresnim centrom sa multimedijalnim dvoranama, otvorile su se mogućnosti i za razvoj nekih drugih grana turizma kao što su kongresni i zdravstveni turizam, što je sa dosadašnjim ograničenim infrastrukturnim kapacitetima bilo gotovo nezamislivo na području grada Mostara. Hotel Mepas ima nekoliko posebnosti. Jedna od njih je da se nalazi na vrhu poslovno-trgovačkog centra Mepas Mall, kojem gosti hotela imaju pristup kroz hotelske liftove, te time hotel svojim gostima nudi doslovce sve na jednom mjestu: od shoppinga, kuglane, kina, dječje igraonice, caffe barova, mjenjačnice, banke, te brojnih drugih sadržaja. Hotel Mepas i Mepas Mall faktički predstavljaju mali „grad u gradu“ i kao takav je zasada jedinstven na našim prostorima. Posebnu pažnju posvetili smo usluzi „Odnosi s gostima“, popularno nazvanoj „usluzi konsierža“, putem koje gostima nastojimo maksimalno izaći u susret sa njihovim zahtjevima i željama, te pored klasičnih vikend paketa, kreiramo i posebno „skrojene“ ponude jednodnevnih izleta, team buildinga i sl.

Kažite nam nešto o uređenju unutrašnjosti hotela?

Hotel Mepas raspolaže sa 87 smještajnih jedinica, od čega su 72 sobe, 14 superior apartmana i 1 predsjednički apartman. Svaki detalj u hotelu je pomno biran upravo kako bi ugodio svim osjetilima naših gostiju: kako se prilikom boravka u našem hotelu ne bi osjećali skučeno, sve sobe i apartmani su iznimno prostrani (u rasponu od 38 - 65m2, te predsjednički apartman od 200 m2). Svaka smještajna jedinica je opremljena vrhunskom tehnologijom, a posebnost je da svaka smještajna jedinica u kupatilu ima i kadu i tuš kabinu (na taj način smo uspjeli zadovoljiti i potrebe zapadnog tržišta koje preferira tuširanje, te istočnog tržišta, koje inzistira na kadama.) Unutrašnjim uređenjem hotela, htjeli smo pored elegantnog dizajna zadržati i dozu topline, koja se postigla nježnim i smirujućim krem i zemljanim tonovima namještaja i zidova, te strateški raspoređenim osvjetljenjem.

Iz ponude se svakako izdvaja usluga Wellness spa, u čemu posjetitelji mogu uživati?

Naš Spa & Relax centar predstavlja pravu oazu mira za naše goste. Pored teretane opremljene suvremenim fitness spravama, Spa & Relax centar uključuje prostor za opuštanje sa wellness barom i infracrvenim ležaljkama. Na raspolaganju su također i hidromasažna kada, parna kupelj, finska sauna, te infracrvena sauna, kao i bogata ponuda masažnih tretmana. Središnje mjesto spa centra zauzima 20-metarski unutrašnji bazen, koji se nalazi ispod ostakljenog svoda, tako da naši gosti mogu uživati u plavom nebu i toplom hercegovačkom suncu, kao da su na otvorenom, tijekom cijele godine. Za najmlađe goste tu je i mali bazen dubine do 30 cm.

Tu je i nekoliko konferencijskih dvorana?

Budući suvremeno poslovanje zahtjeva visoke standarde poslovnog okruženja, poslovnim korisnicima je na raspolaganju Kongresni centar hotela Mepas, čiju okosnicu čini svečana dvorana „Queen“ kapaciteta do 700 mjesta, koja je djeljiva u dvije manje dvorane - obje pogodne za poslovne i svečane prigode (kao npr. kongrese, konferencije, svadbene svečanosti i sl.). Naši vrhunski kuhari gostima stoje na raspolaganju za izbor idealnog menija za njihov događaj. U ponudi kongresnog centra je i polivalentna dvorana za seminare „Princess“, kapaciteta do 200 mjesta, te manja dvorana za sastanke „Lady“, kapaciteta do 30 mjesta. Sve dvorane se pripremaju i uređuju u skladu sa potrebama klijenata, a na raspolaganju je i najsuvremenija audio i video oprema (stolni i bežični mikrofoni, ozvučenje, zidni projektori), oprema za prezentacije (računala, laserski pokazivač, flip chart), brzi i sigurni WiFi internet pristup, te prirodno osvjetljenje. U „Poslovnom kutku“ na recepciji hotela, dostupni su računalo i pisač, fotokopirni aparat, telefon, telefaks, kao i profesionalna tehnička podrška.

Velika prednost je to što se Hotel nalazi u sklopu tržnog centra, te pruža dodatne sadržaje. Jesu li gosti to prepoznali i iskoristili na pravi način?

Gosti hotela su iznimno oduševljeni ovim segmentom naše ponude. Kao što smo već naveli, u sklopu Mepas Mall-a, svaki gost može pronaći nešto za sebe: mogu shoppingirati, otići u kuglanu, pogledati najnoviji blockbuster u kinu ili se opustiti u jednom od brojnih caffe barova ili našem a la carte restoranu. Na taj način i kada je loše vrijeme napolju, gost može kvalitetno provesti dan – bilo da je riječ o obitelji sa djecom ili poslovnom gostu.

U sklopu Hotela se nalazi i restoran Prestige. Što izdvajate iz restoranske ponude? Koji su vaši gastronomski specijaliteti?

Restoran Prestige već odavno predstavlja omiljeno gastro odredište gostiju iz Mostara i okruženja, kako zbog izvrsne ponude, tako i zbog ugodnog ambijenta u središtu grada. To je mjesto gdje se ujedinjuje tradicija i kvaliteta, njeguje kreativna kuhinja, te gdje svaki posjetitelj dobije izvrsnu uslugu uz vrhunske specijalitete tradicionalne i internacionalne kuhinje. Osobito se ponosimo vrhunskom vinskom kartom, sa bogatom ponudom lokalnih i inozemnih vinarija. Što se tiče gastro ponude, kontinuirano radimo na inovacijama, osluškujemo što se gostima sviđa i kakve su njihove potrebe. Jednom godišnje radimo izmjene jelovnika i uvrštavamo nova jela u ponudu. Također organiziramo različite promocije, te tematske večeri. Neki od naših specijaliteta uključuju primjerice Kozice „Prestige“ (očišćene kozice na podlozi od rižota sa šafranom), te biftek u tijestu. Ono što je možda najvažnije za istaknuti jeste da restoran u potpunosti posluje u skladu sa HACCP standardom što znači da se rade stalne kontrole i ispitivanja namirnica, te opreme za rad.

Što je za vas najvažnije u hotelijerstvu, kako se izdvojiti, privući posjetitelje i zadržati ih?

Pripremanje prepoznatljivog turističkog proizvoda je složen i dugotrajan proces, koji podrazumijeva visoku razinu kvalitete i sadržaja, koji će maksimalno zadovoljiti potrebe i želje suvremenog turista. Suvremeni turistički proizvod ne može biti formiran samo od tradicionalne ponude, koja se sastoji isključivo od usluge smještaja i prehrane, te sadržaja vezanih prvenstveno za hotel. Morate im ponuditi intenzivnije doživljaje, zabavu, rekreaciju. Mi kontinuirano radimo na uvezivanju hotela sa ostalim sudionicima u Mostaru i regiji (državne institucije, turističke agencije, trgovina, zanatstvo, poljoprivreda i dr.), koji samo zajednički mogu formirati prepoznatljiv turistički proizvod i ponuditi nešto novo u destinaciji. Turisti se prvo opredijele za destinaciju, a tek potom za hotel. Iz tog razloga je prije svega bitno kreirati raznoliku ponudu, zasnovanu na dobrom omjeru kvalitetnog smještaja, prirodnih atrakcija, manifestacija, zabave i sl. Za modernog putnika više nije dovoljno samo ponuditi luksuzan smještaj uz vrhunski gastronomski doživljaj, već je potrebno ponuditi i sadržaje van samog hotela, koji će gostima omogućiti da zadovolje svoje kulturne, rekreativne, zabavne, avanturističke i druge potrebe. Za svakog gosta se trudimo stvoriti vrhunski ugođaj, posebno prilagođen da probudi sva njegova osjetila i pruži mu gotovo hedonističko iskustvo, kojeg će se rado sjećati. S druge strane, srž našeg hotela definitivno čini osoblje. Zaista smo sretni i ponosni na naš tim kojeg čine mladi, dinamični i kreativni ljudi, koji hotel doživljavaju kao vlastiti i tako se i odnose prema svakom gostu. Gosti se osjećaju dobrodošlo, te se iz tog razloga i stalno vraćaju. Zaista smo ponosni da smo se u tri godine rada, uspjeli nametnuti kao nezaobilazno središte poslovnih i društveno-političkih zbivanja Mostara i okolice, te okruniti brojnim priznanjima kao što su: Mass Media International: „Brand Leader Award 2016“; Luxury Travel Guide: „Luxury Business Hotel of the Year 2016 – Eastern Europe“, te priznanja Booking.com: "Booking's Best - Hotels" i „Guest Review Awards 2016“; kao i priznanja TripAdvisor-a: „Certificate of Excellence 2015 i 2016“ i „Travelers' Choice Award 2017“.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS