Nobel
PRIVREDA
Hoće li biti izmjena Zakona o PDV-u?
Objava: 23.5.2017 / 09:14
Prikaza: 389
Autor: Manager.ba
Hoće li biti izmjena Zakona o PDV-u?
0

Institut za razvoj mladih KULT  organizira okrugli stol o inicijativi bh. privrednika za plaćanje PDV-a po naplaćenim računima, koji će biti organiziran 24.05.2017. godine u Hotelu Europe u Sarajevu u 11:00 sati.

Riječ je o inicijativi koja se odnosi na prijedlog uvođenja sistema plaćanja poreza na dodanu vrijednost državi tek kada i privrednici naplate račune koje su izdali svojim kupcima, a ne do 10. u mjesecu, kakva je dosadašnja praksa.

Izmjene Zakona odnosile bi se na privrednike koji godišnje ostvaruju promet do milijun KM.

Ovaj sistem već je u primjeni u 22 zemlje članice Europske unije, dok su od susjednih zemalja sistem uvele i Srbija 2013. i Hrvatska 2015. godine.

Inicijativu je pokrenuo Institut za razvoj mladih KULT u ožujku 2016. godine, a podržalo je više od 30.000 privrednika u BiH okupljenih oko privrednih i obrtničkih komora, udruženja privrednika i udruženja koja u fokusu svog rada imaju pomoć privredi, kao i pojedinačni privrednici.

Okrugli stol okupit će predstavnike Vijeća ministara, Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje, Uprave za indirektno oporezivanje, poslanika i delegata Parlamentarne skupštine BiH, udruženja privrednika i poslodavaca, privrednih i obrtničkih komora iz FBiH, RS i BD.

Moderator će biti prof.dr. Vjekoslav Domljan.

Institut za razvoj mladih KULT Okrugli stol organizira u okviru inicijative „Poslovni prostor BH“ koja se provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realiziraju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS