Nobel
BUDI TU ZAJEDNICA
GORDANA BULJAN FLANDER: Fizičko kažnjavanje ili postavljanje granica
Objava: 23.11.2016 / 13:05
Prikaza: 535
Autor: Manager.ba
GORDANA BULJAN FLANDER: Fizičko kažnjavanje ili postavljanje granica
0

Pripadamo generaciji koja je odrasla u vremenu kada je fizičko kažnjavanje djece društveno prihvatljivo i primjenjivo kao odgojna metoda. Odgojni trendovi danas razlikuju se od onih u kojima smo odrasli. Tjelesno kažnjavanje djece zabranjeno je i dokazano ima višestruku štetu na mentalno zdravlje pojedinca. Najsnažnije učenje je učenje po modelu i ako fizički kažnjavamo našu djecu i ona će se tako ponašati sa svojim vršnjacima.

Za razliku od fizičkog kažnjavanja, danas je trend među roditeljima pronaći efikasan način i postaviti granice u ponašanju. Postavljanje granica nužno je provoditi s djecom dok su mali, kako bi izrasli u dobre ljude koji poznaju sebe i svoje granice ali i granice koje postavljaju drugi ljudi u njihovu životu.

„Postavljanje granica“ tema je radionice za roditelje na kojoj će predavačica Gordana Buljan Flander, vodeća stručnjakinja u regiji u području zaštite djece podijeliti svoja iskustva i savjete roditeljima. Buljan Flander je klinički psiholog i psihoterapeut i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Za svoj rad i doprinos djeci i zajednici psihologa primila je brojne nagrade i priznanja u Hrvatskoj i Europi. Na radionicama ćemo imati i goste psihologinje iz lokalnih sredina koje će podijeliti svoja iskustva s roditeljima, a roditelji će imati priliku anonimno postaviti pitanje predavačicama o brigama i izazovima s kojima se susreću.

Radionica za roditelje održat će se u utorak, 6.12.2016. u Sarajevu, petak, 9.12.2016. u Banja Luci i srijedu, 14.12.2016. u Mostaru.

Organizator radionice je BUDI TU zajednica aktivnih roditelja koju su pokrenule dvije sestre Mirna Mišić i Josipa Terzić-Rezić.

 

Cilj zajednice je promovirati pedagoški pristup roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima. Poruke koje želimo poslati roditeljima kroz naš rad su: MANJE BRIGE, VIŠE RADOSTI – Svi se nalazimo u sličnim izazovima s mališanima, problem je važno osvijestiti i o njemu razgovarati. MALI KORACI U PRAVOM SMJERU – Pomaže nam da sagledamo mogućnosti i iskustva pedagoga praktičara. Neki od savjeta pomoći će i nama - roditeljima. BUDI TU I BUDI SA SRCEM U TOMU - Spremno pružamo podršku roditeljima koji žele nešto više od roditeljstva.

Rastimo zajedno s našom djecom!

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS