Nobel
KOMPANIJA
Firma Tring iz Gračanice: Cilj nam je zadržati mlade u BiH
Objava: 19.6.2017 / 12:00
Prikaza: 631
Autor: Manager.ba/Biznisinfo.ba
Firma Tring iz Gračanice: Cilj nam je zadržati mlade u BiH
0

Kompanija Tring iz Gračanice, koja je nedavno postala poznata široj bh. javnosti po tome što je proizvela prvi bh. računar, nastavlja s širenjem proizvodnje i prijemom novih radnika.

Kompaniju je ovih dana obišla delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koja se uvjerila da ova kompanija radi po najvišim standardim i da se koriste najmodernije tehnologije, piše BiznisInfo.

Ovo poduzeće je trenutno vodeći proizvođač fiskalnih sistema za područje Federacije i ponuđač kvalitetnih proizvoda, usluga i rješenja iz oblasti informatike, elektronike i mašinstva.

Vlada Tuzlanskog kantona je preko Ministarstva za boračka pitanja prepozala važnost kompanije i putem kreditne boračke linije osigurala sredstva za zapošljavanje nova tri radnika.

Firma Tring osnovana je 2002. godine od kada bilježi konstantan financijski rast i stručno napredovanje. Osim toga, veoma su ozbiljni i izvoznici. Također je bitno što su zaokružili kompletan tehnološki postupak – od projektiranja do finalog proizvoda.

Tring trenutno zapošljava 38 radnika, uključujući pripravnike. Od toga su 23 mladi ljudi s višom i visokom stručnom spremom.

– Tring je specifičan po tome što je jedna od strategija firme da se bosanska pamet zadrži u BiH, da se osiguraju radna mjesta, da nam ljudski resursi ne idu vani trbuhom za kruhom, rekao je direktor ove firme Nihad Hadžihasanović.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS