Nobel
TEHNOLOGIJE
Facebook ima novu opciju: Virtualni prijatelji moći će vidjeti gdje se nalazite
Objava: 29.3.2017 / 11:48
Prikaza: 390
Autor: Manager.ba/N1
Facebook ima novu opciju: Virtualni prijatelji moći će vidjeti gdje se nalazite
0

Nova opcija koju nudi Facebook omogućuje da svi vaši prijatelji u roku od sat vremena mogu pratiti kuda se krećete, piše N1.

Nova opcija privremenog dijeljenja lokacije je u Messenger aplikaciji. Korisnicima je ostavljena mogućnost izbora, odnosno da sami odluče kojim će sve osobama omogućiti da u realnom vremenu prate njihovo kretanje.

"Korisnici su nam rekli da je praćenje lokacije uživo vrlo korisna stvar u situacijama kada se pokušavaju naći s prijateljima ili kada žele objaviti koliko su blizu mjesta na kojem su se trebaju sastati s nekim", poručuju iz Facebooka a prenosi The Verge.

Ako želite dijeliti “"live" lokaciju s prijateljima, trebale kliknuti na ikonicu strelice, koja je i do sada služila za deljenje lokacije, i onda izabrati opciju "Share Live Location".

Osim što možete pratiti kretanje prijetelja u realnom vremenu, aktiviranjem opcije imat ćete i uvid u to koliko vam je vremena potrebno da stignete do prijatelja s kojim ste podijelili svoju lokaciju.

Popularna društvena mreža je do 2015. godine nudila mogućnost automatskog dijeljenja lokacije, ali je onda ta opcija zamijenjena mogućnošću slanja statične pojadinačne lokacije.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS