Nobel
Knjiga
EKONOMIKA INOVACIJA
Objava: 4.8.2014 / 17:04
Prikaza: 1524
Autor: Manager.ba
0

"Ekonomika inovacija" knjiga je naširoko cijenjenih ekonomoskih mislioca, Roberta Atkinsona i Stephena Ezella, u kojoj autori opisuju temeljne sile koje ubrzano preoblikuju globalnu ekonomiju - sile koje pogoduju onim nacijama koje su snažno predane inovaciji, od laboratorija i učionice pa do tvorničkog pogona i globalnih tržišta.

Autori naglašavaju da je slaba inovacijska ekonomika Amerike bila glavni čimbenik koji je pridonio Velikoj recesiji i sad usporava oporavak te zemlje.Ako Sjedinjene Države ne ubrzaju korak i ne usredotoče se na ponovno uspostavljanje svoje uloge inovacijskog vođe, njihova će ekonomija vjerojatno dovesti do nižeg životnog standarda i suočit će se s trajnim nedostatkom konkurentnosti u budućnosti ističu autori.

Objašnjavaju kako vodeći američki učenjaci i ekonomisti ignoriraju povijesnu ekonomsku transformaciju koja se zbiva i ne uspijevaju shvatiti da Sjedinjenim Državama treba prava inovacijska politika.

Atkinson i Ezell analiziraju što čine i razvijene zemlje i one u razvoju kako bi poticale ekonomski rast kroz inovaciju, pri čemu je dio toga dobar i progresivan, no veći je dio merkantilistički i protekcionistički. Zatim predlažu detaljan, pragmatičan plan politike i političku autokartu koje bi Amerika trebala slijediti kako bi ponovno uspostavila svoju globalnu inovacijsku prednost do 2020. godine, a istodobno i preuredila globalni inovacijski sustav kako bi se maksimalno povećale koristi od inovacije za ljude diljem svijeta.

Knjigu možete naručiti ovdje.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS