Nobel
Kompanije
Coca-Cola HBC proglašena liderom u održivom poslovanju
Objava: 9.9.2016 / 08:34
Prikaza: 329
Autor: Manager.ba
Coca-Cola HBC proglašena liderom u održivom poslovanju
0

Coca-Cola HBC, vodeća kompanija za punjenje proizvoda društva Coca-Cola Company, u sklopu indeksa održivog razvoja Dow Jones jučer je proglašena globalnim liderom u održivom poslovanju među proizvođačima pića, objavila je Coca-Cola HBC.

Coca-Cola HBC je devet godina uključena u globalno ocjenjivanje, ovaj put zbog rezultata u oblasti održivog poslovanja u 2015.

Tijekom godine, kompanija je dodatno smanjila ekološki otisak, emisija ugljen dioksida je smanjena za dvoznamenskasti broj. Smanjeno je korištenje vode za proizvodnju jednog litra pića, a unatoč povećanju proizvodnje i prodaje smanjena je i količina upotrijebljene ambalaže. Coca-Cola HBC je prošle godine uvrštena među prvih 12 kompanija u svijetu koje su oblikovale naučno potvrđene ciljeve za smanjenje ugljika. Određivanje interne cijene za vodu i ugljik u 2015. godini, kao i posvećenost računovodstvu za održivi razvoj pokazuju kako Coca-Cola HBC podržava globalne napore za postizanje ciljeva održivog razvoja, navedeno je u priopćenju.

U Coca-Coli HBC su u dobrobit zajednice uložili 8,2 milijuna eura ili 2,3 posto dobiti prije oporezivanja. Fokusirali su se na aktivan način života, upravljanje okolišem i vodom i razvoj mladih u partnerstvu s više od 230 nevladinih organizacija.

Pokazatelji poslovanja u 2015. godini:

• 11,7-postotno smanjenje posrednih emisija ugljika u odnosu na prethodnu godinu,

• 7,2-postotno poboljšanje u potrošnji energije u odnosu na prethodnu godinu,

• 19,4-postotno poboljšanje u upotrebi reciklirane PET ambalaže u odnosu na prethodnu godinu,

• 87-postotna održiva integracija.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS