Nobel
HOTELI I RESTORANI
Centar za odmor i rekreaciju Brus: Doživite čari i ljepote Trebevića
Objava: 29.8.2017 / 12:14
Prikaza: 1151
Autor: Manager.ba
Centar za odmor i rekreaciju Brus: Doživite čari i ljepote Trebevića
0

Trebević je sastavni dio grada Sarajeva. Malo je gradova na svijetu koji imaju planinu na samo nekoliko minuta vožnje od centra grada. Posljednjih godina Trebević svojim gostima nudi zaokruženu ponudu 365 dana u godinu. Od smještaja, dnevnih sadržaja pa sve do bogate gastronomske ponude karakteristične za ovaj kraj Bosne i Hercegovine. Ljubazno i profesionalno osoblje spremno je u svakom trenutku da bude na usluzi gostu. Pravi odmor za dušu i tijelo može biti u Centru za odmor i rekreaciju Brus, u sklopu kojeg se nalazi i restoran s odličnom gastronomskom ponudom.

- Iako je pomalo klišej spominjati svjež zrak, nepobitna činjenica su gosti koji dolaze s problemima astme i dišnih puteva te se liječe baš na Trebeviću – ističe Nikola Čvoro, PR menadžer Centra za odmor i rekreaciju Brus.

Gospodine Čvoro, što se sve posjetiteljima pruža u sklopu Centra za odmor i rekreaciju Brus?

U sklopu centra za odmor i rekreaciju Brus posjetitelji mogu da uživaju u kompleksu veličine 50 duluma s 5 kilometara staze za šetnju na 1 250 m nadmorske visine. Tu je restoran s baštama kapaciteta 640 mjesta u okviru kojeg se nalazi i nargila bar. Posebno smo se potrudili da najmlađima omogućimo nezaboravan boravak pa smo im osigurali igraonicu na otvorenom, gumeni grad, igrališta za odbojku, košarku i mali nogomet, bicikla i posebno interesantne gumene lopte za šetnju po jezeru. Od ove godine imamo i zološki vrt s domaćim životinjama gdje djeca iz grada mogu vidjeti životinje karakteristične za domaćinstva ovog dijela države. Za ugodan obiteljski boravak nudimo natkrivena roštilj mjesta kapaciteta do 10 i do 50 osoba. Za malo starije, imamo i poligon za streličarstvo. Od smještajnih kapaciteta imamo 3 bungalova (dva za 4 i jedan za 2 osobe). Bungalovi su rađeni u etno stilu i posjetiteljima nude svu potrebnu udobnost.

Za sve one koji žele uživati u odličnoj gastronomiji, tu je restoran Brus. Kakva je ponuda restorana?

Ponuda restorana je izuzetno bogata i obiluje specijalitetima domaće kuhinje. Ono na što smo posebno ponosni jeste da sve namirnice nabavljamo na dnevnoj osnovi, svježe i kupljene kod domaćih uzgajivača, od povrća, preko mesa do mlijeka i mliječnih proizvoda.

Što izdvajate kao specijalitet?

Ono što bismo mi izdvojili kao specijalitet je, sasvim sigurno, sač i lešo teletina, ali naši gosti koji dolaze na doručak posebno hvale puru, cicvaru i pite koje naše kuharice spremaju svaki dan.

Kažite nam nešto o samom uređenju restorana?

Restoran je rađen u etno stilu, od kamena i drveta i odlično je uklopljen u bogatu prirodu Trebevića. Trudili smo se da restoran uklopimo u ambijent u kojem se nalazi i uspjeli smo u tome. Bašte su također pravljene od drveta, a gostima koji žele intimu omogućili smo boravak na terasama, ili iza restorana pored izvora pitke vode.

Upravo je završen Trebević eko fest. Možete li se osvrnuti na događaj te koliko je on značajan za unaprjeđenje bh. turističke ponude?

Ovakvi događaji koji na malom prostoru okupe veliki broj ljudi mnogo doprinose razvoju turizma. Mnogi ljudi su upravo kroz ovaj događaj prvi put čuli za sadržaje koje nudi Trebević. Festival smo podijelili na dvije cjeline, dnevnu i noćnu. Na dnevnoj smo imali eko bazar koji je okupio izlagače koji se bave proizvodnjom organskih proizvoda i rukotvorina te im omogućio da proizvode izlažu i prodaju bez naknade. Za dva dana imali smo preko 30 izlagača. Sadržaj smo upotpunili radionicama afričkih bubnjeva, planinarsku i biciklističku turu do vrha Trebevića, te reviju paraglajdera. Navečer je organiziran glazbeni program s bendovima iz regije. Prvu večer headlineri su bili S.A.R.S. i Elemental s bendovima iz BiH (Helem nejse), a drugo večer Del arno band, Holographic human element I Skroz. Također, u dnevnom i noćnom programu imali smo dj-eve iz BiH. Posebno smo ponosni što smo ove godine imali prve posjetitelja u kamp zoni festival i to ne samo iz BiH, već i iz inozemstva.

Bliži se kraj ljetne sezone, kakvom je ocjenjujete?

Svaka sezona na Trebeviću posljednjih pet godina je bolja od prethodne, tako i ova. Ono što je bitno jeste da nas je i vrijeme poslužilo ove godine s dva mjeseca sunčanih dana. U budućnosti nastavljamo raditi na obogaćenju ponude s još jednim restoranom sljedeće sezone i nešto modernijom kuhinjom, a u planu je i izgradnja hotela koji će u naredne tri godine biti završen.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS