Nobel
POČELE PRIJAVE
Biznis forum: Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta
Objava: 22.6.2017 / 13:54
Prikaza: 657
Autor: Manager.ba
Biznis forum: Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta
0

U Tešnju će 29. lipnja 2017. godine biti održan Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“.

O gorućim problemima u bh. privredi razgovarat će privrednici, predstavnici resornih institucija vlasti, stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladi poduzetnici.

Tema foruma bit će i tereti koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, poput poreza na dodanu vrijednost, a govorit će se i o proračunskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

O stanju u bh. privredi neophodno je razgovarati ako se u obzir uzme činjenica da je u BiH pola milijuna nezaposlenih, a da su radna mjesta upravo u privredi.

Cilj Biznis foruma je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unaprjeđenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Prijave za sudjelovanje na Biznis forumu već su počele, a forumu mogu prisustvovati svi privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi. Prijavni obrazac dostupan je na http://bit.ly/2sJ82nJ.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen.

Kako bi doprinio kreiranju boljeg poslovnog ambijenta u BiH, Institut je ovakav biznis forum ranije organizirao u Tuzli i Bijeljini.

Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“ organizuju Institut za razvoj mladih KULT i Općina Tešanj, a u okviru inicijative „Poslovni prostor BH“ koja se provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realiziraju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS