Nobel
KOMPANIJE
BH Pošta i ASA Banka u novoj poslovnoj suradnji
Objava: 14.6.2017 / 14:26
Prikaza: 154
Autor: Manager.ba
BH Pošta i ASA Banka u novoj poslovnoj suradnji
0

„JP BH Pošta“ Sarajevo postaje ovlašteni mjenjač za kupovinu i prodaju valuta ASA Banke. Epilog je to poslovne suradnje koja je uspostavljena na obostrano zadovoljstvo dvije kompanije.

Cilj ove poslovne suradnje domaćih kompanija je prilagoditi se potrebama i zahtjevima klijenata, kako bi usluge bile pristupačnije i efikasnije za korisnike obje kompanije.

ASA Banka će u BH Pošti imati sigurnog i pouzdanog partnera, dok će BH Pošta u svojoj mreži od zavidnih 185 poslovnih jedinica vršiti uslugu otkupa i prodaje efektivnog stranog novca.

”Poslovna strategija orijentirana na jačanje bh. tržišta opredjeljenje je koje slijedimo i ovom suradnjom. Osnovna vodilja prilikom odluke za poslovnu suradnju je želja da klijentima približimo našu uslugu i proširimo mrežu dostupnih mjenjačnica, što je u skladu s poslovnom politikom koju težimo uspostaviti” , kazao je direktor ASA Banke, Samir Mustafić.

Odluka o poslovnoj suradnji bila je lakša uzimajući u obzir da BH Pošta ima najširu mrežu mjenjačnica, te klijentima može stajati na usluzi i u poslijepodnevnim satima, kao i subotom.

BH Pošta, kao ovlašteni mjenjač, korisnicima će pružati usluge otkupa efektivnog stranog novca od domaćih i stranih fizičkih lica kao i uslugu prodaje efektivnog stranog novca, u obimu raspoloživog otkupljenog stranog novca.

''Kvaliteta, tradicija i pouzdanost karakteristike su koje nas određuju. Poslovna suradnja s ASA Bankom dolazi kao plod težnje da budemo efikasni i što pristupačniji korisnicima naših usluga. Kao prednost ovog poslovnog pothvata možemo istaknuti spremnost i jedne i druge kompanije da surađuju s domaćim tvrtkama, kakve su i BH Pošta i ASA Banka”, rekao je Mirsad Mujić, generalni direktor „JP BH Pošta“ Sarajevo.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS