Nobel
HOTELI I RESTORANI
BEZDAN 21: Vrhunski gastro specijaliteti i bogata vinska karta
Objava: 16.5.2017 / 15:16
Prikaza: 2691
Autor: Manager.ba
BEZDAN 21: Vrhunski gastro specijaliteti i bogata vinska karta
0

Bezdan 21 novi lounge bar restoran, otvoren u Grudama, istinsko je osvježenje na bosanskohercegovačkoj gastro sceni.

S elegantnim interijerom i vrhunskom ponudom parira i svjetski poznatim restoranima, a originalni način pristupa svakom pomno biranom segmentu modernog ugostiteljstva čine ga još posebnijim. Što se krije iza samog naziva „Bezdan 21“ te po čemu je ovo mjesto posebno ispričao nam je Ante Ždero, voditelj lounge bar restorana Bezdan 21.

Možete li nam kazati kako je došlo do otvaranja novog lounge bar restorana "Bezdan 21"?

Želja nam je bila otvoriti nešto novo i kreativno, unijeti dašak posebnosti u svoj grad. Htjeli smo stvoriti jedno posebno mjesto za druženje i susrete, mjesto u kojemu će se svatko osjećati dobrodošlo, kao kod kuće. Zanimljivo je da smo idejno rješenje mijenjali i par puta dok nismo u potpunosti sve doveli do savršenstva. Smatram da smo u tome i uspjeli.

Zašto naziv "Bezdan 21"?

Naziv Bezdan 21 je uistinu poseban. Iako restoran svoj interijer, kuhinju te ugođaj bazira na modernom, suvremenom, u duhu ovog vremena, ipak je ostao vjeran sjećanju na svoje porijeklo i osjećaju obiteljske topline. Naime, vlasnik restorana, g. Ćorluka je svoje najljepše i najbezbrižnije dane proveo upravo u naselju koje se zove Bezdan. I to je taj poseban osjećaj, osjećaj koji budi sva čula, za koji je htio da se prenese i na sam restoran.

Što imate u svojoj ponudi? Što biste izdvojili kao specijalitet restorana?

Inovativni koncept open space kuhinje nudi gostima priliku promatrati cijeli proces pripreme hrane te biti u stalnoj interakciji s profesionalnim kulinarskim timom i ljubaznim osobljem! Bezdan 21 se ističe i po bogatoj ponudi vrhunskih specijaliteta pravljenih od pažljivo biranih, uvijek svježih, domaćih namirnica. Naravno, na meniju su i nezaobilazna jela poput pizze i tjestenine ali i zanimljive kombinacije osvježavajućih salata, burgera od 100% junećeg mesa te ukusnih desertnih delicija. Ono što još valja istaknuti je i bogata ponuda najvažnijeg obroka u danu, doručka, koja uključuje zanimljive francuske quiche, omlet od uvijek svježih domaćih jaja, slani tost, club sandwich s preukusnim namazima, zobene kaše, te neizostavni belgijski croissant uz jutarnju kavu ili kakao.

Velika pažnja je posvećena raznolikosti pića te vinskoj karti. Što se nudi?

Pored izuzetno ukusne i kvalitetne hrane, pripremljene od domaćih, svježih namirnica jednako smo se posvetili i izradi bogate vinske karte, te različitih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića i cocktaila. Bezdan tako drži Bollingerov Special Cuvee, pa bijeli i ružičasti Perignon, kao i reperski šampanjac Armand de Brignac. Među svjetskim mirnim vinima ističu se Jermanov Pinot Grigio, zatim jedan dr. Loosenov suhi rizling, pa Antinorijev Tignanello, Gajin Sito Moresco, Jolivetov Sancerre i Lefllaiveov Puligny Montrachet, a od hrvatskih vina, drže Claia i Tomčevu Amforu, Korlat, Kozlović i Rizman, te poznata hercegovačka vina Žilavka, Blatina te njezine prateće sorte Plavac, Merlot, Vranac.

Kažite nam nešto o uređenju enterijera?

Riječ je o oazi dobrih okusa i sjajne atmosfere koja se može pohvaliti ugodnim ambijentom interijera koji se prožima i sljubljuje s eksterijerom za koji je zaslužan Christian Rendulić, poznati zagrebački arhitekt.

Što je Vaša vodilja u ugostiteljstvu, kako privući i zadržati posjetitelje?

Kvaliteta i raznolika ponuda. To je ono čemu se gosti uvijek rado vraćaju. Ukoliko imate kvalitetnu i svježe pripremljenu hranu, ljubazno i susretljivo osoblje, te veliki izbor u ponudi hrane i pića, smatram da je uspjeh zagarantiran. A uspjeh je za nas kad nam se gosti, jednom nakon što probaju naše specijalitete, ponovno vrate.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS