Nobel
INVESTICIJE
ASA Prevent dovodi kineske investitore u BiH
Objava: 15.7.2017 / 08:47
Prikaza: 157
Autor: Manager.ba/Klix.ba
ASA Prevent dovodi kineske investitore u BiH
0

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je u Sarajevu predsjednika uprave kineske kompanije CRRC Urban Traffic Kft Gu Yifenga i vlasnika ASA Prevent grupacije Nijaza Hastora.

Razgovarali su o investiranju u našu zemlju, s posebnim akcentom na prometni sektor.

Ovaj sastanak uslijedio je nakon prethodnog sastanka u Vladi FBiH.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo suradnjom NR Kine i Bosne i Hercegovine i rekao da su bilateralni odnosi dvije države dobri i bez otvorenih pitanja. Istaknuo je da Bosna i Hercegovina već surađuje s kineskim firmama i da postoji spremnost za unaprjeđenje suradnje u mnogim oblastima, a posebno u sektoru izgradnje prometne infrastrukture.

Predsjednik uprave CRR Urban Traffic Kft Gu Yifeng je rekao da su u Bosni i Hercegovini prepoznali prostor za nove investicije i izrazio zadovoljstvo uspostavljanjem suradnje s jednom od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija ASA Prevent grupacijom. On je rekao da suradnja između Bosne i Hercegovine i NR Kine može doprinijeti razvoju cijele regije zapadnog Balkana.

Tijekom sastanka, vlasnik ASA Prevent grupacije Nijaz Hastor je rekao da dovođenje jednog od najvećih investitora iz Kine predstavlja doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede i jačanju infrastrukture koja je ključna za privlačenje novih investicija.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su za ekonomski napredak Bosne i Hercegovine ključne nove investicije i naglasio zadovoljstvo činjenicom da kompanija CRRC namjerava investirati u BiH i raditi s domaćim uspješnim kompanijama, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS